Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over pieris japonica

Pieris japonica heeft voor iedere tuin in de winter een grote sierwaarde door zijn al in de herfst gevormde grote bloemtrossen in combinatie met de glanzende bladeren. De meer bekende Nederlandse naam van deze tuinplant is Rotsheide. De Pieris is een wintergroene plant en zorgt dus het hele jaar voor kleur in de tuin of in uw potten. Het nieuwe blad in het voorjaar heeft een oranje tot rode kleur en verkleurt vervolgens groen. De bloei bestaat uit witte bellen die aan trossen bijeen staan. Een vochtige, enigszins zure, goed doorlaatbare bodem zorgt voor een optimale groei en bloei.

Pieris japonica planten

Tuinplantenwinkel.nl levert Pieris japonica in pot. Daardoor kunt u de plant jaarrond aanplanten. De rotsheide staat het liefst op een beschutte plaats in de halfschaduw; te felle zon kan de bladeren verkleuren. Kies een humusrijke enigszins zure bodem die goed waterdoorlatend is; pure kleigrond is minder geschikt voor deze tuinplant. Verdeel de planten met pot over de aan te leggen border; reken op 1 tot 3 planten per vierkante meter. Maak de grond goed los en maak een gat dat een stuk groter is dan de pot. Strooi hier flink wat tuinturf in, zodat de bodem de juiste zuurgraad krijg. Dit zorgt ervoor dat de plant goed kan groeien (de tuinturf kunt u eventueel met uw planten mee bestellen). Dompel de plant met pot even in een emmer water, zodat de haarwortels zich goed vol zuigen, haal de pot van de plant en zet de Rotsheide in het plantgat. Vul met de omliggende aarde het gat goed op en druk met uw voet het geheel stevig aan. Geef daarna nog een keer water; bij heet en droog weer de plant de eerste weken nog regelmatig sproeien.

Pieris japonica verzorgen

Door zijn compacte vorm en langzame groeiwijze heeft Pieris japonica maar weinig snoei nodig. Snoei voor vormbehoud kan het best in het voorjaar, na de bloei. Dan kunnen ook verdroogde of verdorde takjes worden weggeknipt. Laat afgevallen bladeren tijdens de winter aan de voet van de tuinplant liggen; dit is een goede, natuurlijke bescherming tegen uitdroging. Strooi regelmatig een paar handjes tuinturf rond de plant om de zuurgraad van de bodem op peil te houden; lichter wordende bladeren is hier vaak een goed signaal voor.

Pieris japonica

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.