U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Sierbomen | Tuinplantenwinkel.nl

Informatie over sierbomen

Bij sierbomen vindt u verschillende soorten en maten bomen die omwille van hun bladvorm, bloesem, groeiwijze of bijvoorbeeld herfstverkleuring de tuin verfraaien. Bomen zijn de grootste planten voor de tuin. Ze zorgen voor hoogte, diepte, schaduw en daarmee voor meer spanning in de tuin. Bij Tuinplantenwinkel.nl hebben wij een mooie selectie gemaakt van de beste sierbomen; bomen die tegen een stootje kunnen, een mooie sierwaarde hebben en bovenal een aanwinst zijn voor iedere tuin. Voordat u door de bomen het bos niet meer ziet, hebben we de sierbomen onderverdeeld in verschillende groepen.

Welke sierboom past het beste in mijn tuin?

Onder alle sierbomen vindt alle verschillende bomen bij elkaar; ook bomen die u niet terugvindt bij andere categoriën die hierna aan bod komen. Door gebruik te maken van de filters in het menu kunt u de bomen selecteren op bladkleur, bloemkleur en misschien wel het belangrijkste: uiteindelijke hoogte. We hebben voor u een onderverdeling gemaakt in kleine, middelgrote en grote bomen. Kleine bomen hebben een hoogte van drie tot vijf meter, Middelgrote bomen worden uiteindelijk vijf tot tien meter en en grote bomen worden groter dan tien meter.

Bolbomen

Bolbomen zijn bomen die vaak zijn geënt op een stam en waarbij de kroon als een compact bol groeit. Deze bomen blijven over het algemeen klein en zijn goed te onderhouden en te snoeien. Door hun compacte vorm zijn deze bomen geschikt voor iedere tuin; ook kleinere (stads)tuinen. De stamhoogte staat in de meeste gevallen vast en soms is een boomsoort in verschillende maatvoeringen leverbaar.

Zuilbomen

Zoals de naam al doet vermoeden vindt u hier bomen met een slanke zuilvormige groeivorm. De bomen nemen weinig plaats in en geven toch hoogte in de tuin. De meeste soorten zuilbomen groeien iets trager dan een gewone boom. Toch zijn er soorten die behoorlijk hoog kunnen worden, zoals de zuilbeuk, zuileik en zuilamberboom. Deze genoemde soorten laten zich daarentegen wel weer makkelijk snoeien, dus ze zijn in toom te houden.

Bomen voor de kleine tuin

Op de pagina 'Bomen voor de kleine tuin' vindt u een selectie van bomen die geschikt zijn voor kleinere tuinen. Het zijn bomen met een bescheiden omvang en redelijke trage groei. Voorbeelden van bomen die niet zo groot worden zijn bijvoorbeeld de Kornoelje, het krentenboompje, de meidoorn en sierappelbomen. Ook veel bolbomen vindt u hier terug.

Groenblijvende bomen

Er zijn maar weinig bomen die ook in de winter hun blad blijven behouden. Toch is dit een wens van velen omdat deze bomen ook in de winter voor privacy zorgen. Groenblijvende bomen worden ook wel wintergroene of bladhoudende bomen genoemd; allemaal om aan te geven dat de boom ook s’ winters getooid gaat met blad. Bladeren verliezen doen ook deze bomen; het oude blad stoten deze bomen namelijk gedurende het jaar af. Groenblijvende bomen zijn over het algemeen kleinere bomen tot een hoogte van 4 à 5 meter. Bekende bomen in deze categorie zijn de laurier en de glansmispel (Red Robin).

Bloesembomen

Bomen zijn soms ook rijke bloeiers. Bekend zijn de sierkers en de sierappel. In het voorjaar gaan deze bomen getooid met een deken van bloemen en zorgen ze voor een echt voorjaarsfeest. Naast de sierkersen en de sierappels zijn ook het krentenboompje en de magnolia echte aanraders. Een aantal bomen geeft daarnaast in de zomer of najaar bloemen. Voorbeelden hiervan zijn de Bijenboom, Chinese Vernisboom, Hibiscus, Pindakaasboom en de Zevenzonenboom.

 

Al onze bomen staan in pot en zijn het hele jaar door te bestellen. Door het goed ontwikkelde wortelstelsel is de aangroei altijd gegarandeerd. Daarom geven wij op alle bomen en planten aangroeigarantie. Bekijk deze pagina voor meer informatie hierover. Bij elke boom vindt u informatie over de groeivorm, hoogte, bloei en verzorging. Bekijk daarvoor ook de informatie op de afbeeldingen bij iedere boom.

 

Sierbomen verfraaien de tuin met hun bladvorm, bloesem, groeiwijze of bijvoorbeeld herfstverkleuring

 

Inspiratie Sierbomen:

Sierbomen zorgen voor meer spanning in de tuin en hebben dan ook een grote sierwaarde

 

Sierbomen voegen vaak iets extra toe aan uw tuin door hun grote sierwaarde. Denk aan apart gevormde of gekleurde bladeren, bloesem of decoratieve vruchten. 

 

De sierbomen zijn op Tuinplantenwinkel.nl onderverdeeld in verschillende groepen. Bloesembomen zijn zeer rijke bloeiers en geven een oase van kleur aan de tuin.

 

Er zijn verschillende sierbomen verkrijgbaar voor zowel een grote als kleinere tuin. Een boom maakt de tuin compleet en geeft niet alleen een groene uitstraling aan de tuin, maar zorgt ook voor privacy en schaduw.

 

Vaste planten, heesters en sierbomen zorgen ervoor dat uw tuin in elk seizoen een lust voor het oog is

 

Sierbomen gecombineerd met heesters en vaste planten geven een mooie diepte aan uw tuin. 

 

Video's over Sierbomen:

 

 

 

Italiaanse cipres is een smalle, opgaande boom die ook de gehele winter groen blijft.

 

 

 

Gebruik langs uw sierboom een boompaal, zo zorgt u er voor dat de stam mooi recht blijft staan.

 

 

 

Kiest u liever voor een compactere boom neem dan eens een kijkje bij onze dakbomen

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.