Informatie over sierbomen

Bij Sierbomen vindt u verschillende soorten en maten bomen die omwille van hun bladvorm, prachtige bloesem, groeiwijze of bijvoorbeeld herfstverkleuring de tuin verfraaien. Bomen zijn de grootste planten voor de tuin die zorgen voor hoogte, diepte, schaduw en daarmee voor meer spanning in de tuin. Bij Tuinplantenwinkel.nl hebben wij de mooiste sierbomen uit ons uitgebreid assortiment voor u bij elkaar gezet; mooie bomen die tegen een stootje kunnen, sierwaarde hebben en bovenal een aanwinst zijn voor iedere tuin. Voordat u door de bomen het bos niet meer ziet, hebben we de sierbomen onderverdeeld in verschillende groepen.

 

Welke sierboom past het beste in mijn tuin?

Onder 'Alle Sierbomen' vindt u de verschillende soorten bomen bij elkaar; ook andere sierbomen die u niet terugvindt bij de categorieën die hierna aan bod komen. Door gebruik te maken van de filters in het menu kunt u selecteren op bladkleur, bloemkleur en misschien wel het belangrijkste: uiteindelijke hoogte. We hebben voor u een onderverdeling gemaakt in kleine, middelgrote en grote bomen. Kleine bomen hebben een hoogte van drie tot vijf meter, Middelgrote bomen worden uiteindelijk vijf tot tien meter en en grote sierbomen worden groter dan tien meter.

 

Bolbomen

zijn bomen die vaak zijn geënt op een stam en waarbij de kroon als een compact bol groeit. Deze bomen blijven over het algemeen klein en zijn goed te onderhouden en te snoeien. Door hun compacte vorm zijn deze bomen geschikt voor iedere tuin; ook kleinere (stads)tuinen. De stamhoogte staat in de meeste gevallen vast en soms is een boomsoort in verschillende maatvoeringen leverbaar.

 

Zuilbomen

Zoals de naam al doet vermoeden vindt u hier bomen met een slanke zuilvormige groeivorm. De bomen nemen weinig plaats in en geven toch hoogte in de tuin. De meeste soorten zuilbomen groeien iets trager dan een gewone boom. Toch zijn er soorten die behoorlijk hoog kunnen worden, zoals de zuilbeuk, zuileik en zuilamberboom. Deze genoemde soorten laten zich daarentegen wel weer makkelijk snoeien, dus ze zijn in toom te houden.

 

Bomen voor de kleinere tuin

Op de pagina 'Bomen voor de kleine tuin' vindt u de juiste sierboom voor kleinere tuinen. Het zijn bomen met een bescheiden omvang en redelijke trage groei. Voorbeelden van bomen die niet zo groot worden zijn de kornoelje, het krentenboompje, de meidoorn, sierappel en fruitbomen. Ook bomen met een bolvorm vindt u hier terug.

 

Groenblijvende bomen

Er zijn maar weinig bomen die ook in de winter hun blad blijven behouden. Toch is dit een wens van velen omdat deze bomen ook in de winter voor privacy zorgen. Ze worden ook wel wintergroene of bladhoudende bomen genoemd om aan te geven dat de boom ook 's winters getooid gaat met blad. Maar ook deze bomen verliezen een keer hun bladeren, gedurende het jaar stoten deze bomen het oude blad namelijk steeds een beetje af. Groenblijvende bomen zijn over het algemeen kleinere bomen tot een hoogte van 4 à 5 meter. Bekende bomen in deze categorie zijn de laurier en de glansmispel (Red Robin).

 

Bloesembomen

Bomen zijn soms ook rijke bloeiers. Bekend zijn de sierkers en de sierappel. In het voorjaar gaan deze bomen getooid met een deken van bloemen en zorgen ze voor een echt voorjaarsfeest. Naast de sierkersen en de sierappels zijn ook het krentenboompje en de magnolia echte aanraders. Een aantal bomen geeft daarnaast in de zomer of najaar bloemen. Voorbeelden hiervan zijn de BijenboomChinese VernisboomHibiscus, Pindakaasboom en de Zevenzonenboom.

 

Sierbomen kopen bij tuinplantenwinkel.nl

Al onze bomen staan in pot en zijn het hele jaar door te bestellen. Door het goed ontwikkelde wortelstelsel is de aangroei altijd gegarandeerd. Daarom geven wij op alle bomen en planten aangroeigarantie. Kijk hier voor meer informatie. Bij elke boom vindt u meer details over de groeivorm, grootte, bloei en verzorging. Bekijk daarvoor ook de informatie op de afbeeldingen bij iedere boom.

 

Sierbomen aanplanten

Als u bij Tuinplantenwinkel.nl Sierbomen koopt, dan worden deze altijd in pot geleverd. Dit betekent dat de bomen het hele jaar door (behalve bij vorst) aangeplant kan worden; dus ook in de zomermaanden. Let er dan wel op dat de boom bij warme en droge periodes voldoende extra water krijgt. De kluit is dan nog niet voldoende ontwikkeld om voldoende vocht uit de grond te zuigen. Wanneer de sierboom in het najaar of winter wordt aangeplant, heeft u naar het water geven geen omkijken. Doorgaans is de grond in die periode vochtig genoeg.

 

Belangrijk is dat u voor het planten van de sierboom een ruim plantgat maakt, de grond goed los maakt en zorgt voor een humusrijke bodem door potgrond of aanplantgrond te mengen met de bestaande grond. Aanplantgrond verrijkt de bodemstructuur en zorgt voor extra voeding voor de boom. Eén of twee boompalen met boomband zorgen ervoor dat de wortels van de plant zich goed kunnen hechten.

 

Veel gestelde vragen over Sierbomen:

Horen grote bomen ook bij sierbomen?

Antwoord: Natuurlijk horen grote bomen ook onder de Sierbomen. Maar deze worden vaak toegepast in grote tuinen en parken. Er zijn er bijvoorbeeld bij die een ovale kroon of een recht opgaande kroon krijgen. Andere soorten bomen met een compacte kroon worden vaak wel gebruikt in een kleinere tuin.

 

Welke mooie bomen kan men plaatsen lans een oprit?

Antwoord: Er is een behoorlijk assortiment om langs een oprit aan te planten. Denk maar aan bolbomen en zuilbomen. Kijk goed als u een boom uit zoekt welke eigenschappen en kleuren ze hebben. Kijk ook hoe de takken worden gevormd. Een voorbeeld is de prunus, deze is in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Een Prunus kan als bolboom maar ook als zuilboom aangeplant worden. Ook een bloeiperiode kan een optie zijn om naar te kijken. bomen kopen is nog niet zo makkelijk als deze aan een bepaalde eis moeten voldoen.

 

Sierbomen verfraaien de tuin met hun bladvorm, bloesem, groeiwijze of bijvoorbeeld herfstverkleuring

 

Inspiratie Sierbomen:

Sierbomen zorgen voor meer spanning in de tuin en hebben dan ook een grote sierwaarde

 

Sierbomen voegen vaak iets extra toe aan uw tuin door hun grote sierwaarde. Denk aan apart gevormde of gekleurde bladeren, bloesem of decoratieve vruchten. 

 

De sierbomen zijn op Tuinplantenwinkel.nl onderverdeeld in verschillende groepen. Bloesembomen zijn zeer rijke bloeiers en geven een oase van kleur aan de tuin.

 

Er zijn verschillende sierbomen verkrijgbaar voor zowel een grote als kleinere tuin. Een boom maakt de tuin compleet en geeft niet alleen een groene uitstraling aan de tuin, maar zorgt ook voor privacy en schaduw.

 

Vaste planten, heesters en sierbomen zorgen ervoor dat uw tuin in elk seizoen een lust voor het oog is

 

Sierbomen gecombineerd met heesters en vaste planten geven een mooie diepte aan uw tuin. 

 

Video's over Sierbomen:

 

 

 

Italiaanse cipres is een smalle, opgaande boom die ook de gehele winter groen blijft.

 

 

 

Gebruik langs uw sierboom een boompaal, zo zorgt u er voor dat de stam mooi recht blijft staan.

 

 

 

Kiest u liever voor een compactere boom neem dan eens een kijkje bij onze dakbomen

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.