Informatie over beukenbomen

De beuk (Fagus sylvatica) komt in heel Europa en Westelijk Azië voor. De bladeren zijn groen met gave bladranden. Er zijn ook rood-bladige beuken. Dat is de Fagus sylvatica ‘Atropunicea’. Vaak wordt ook de benaming Fagus sylvatica 'Atropurpurea' gebruikt. In het Nederlands ook wel rode- of bruine- beuk genoemd. De bast van de beuk is glad en grijs van kleur. De plant is in de winter goed te herkennen aan zijn afstaande spitse en spoelvormige knoppen. Ze worden vermeerderd uit zaad. Beuken zijn heel goed winterhard. Ze vragen een redelijk voedzame bodem die goed doorlatend moet zijn. Beuken zijn veelzijdige planten. Deze worden gebruikt zowel als bomen, hagen en leibomen.

Beukenbomen en Haagbeuk bomen

De beuk (Fagus sylvatica) wordt nogal eens verward met de haagbeuk (Carpinus betulus). In de herfst krijgen de beuk en de haagbeuk een beide een mooie herfstkleur. Haagbeuk verliest zijn blad en wordt kaal. De beukenboom houdt zijn blad vast. Het wordt na de mooie verkleuring bruin en droog maar blijft aan de plant hangen tot in april van het jaar erop. Dit geeft u extra privacy in de winter.

Beukenbomen planten en verzorgen

Beukenbomen kunnen zowel in de volle zon als halfschaduw staan. Let wel op, de stam van de Beukenboom is gevoelig voor brandschade van de zon. Bescherm de stam daarom bij een zonnige standplaats, dit kan met jute. Soms heeft de beuk last van wolluis. Over het algemeen hebben volgroeide planten hier weinig last van. Bij jonge planten is het beter de plaag wel te bestrijden om een goede (aan)groei te waarborgen.

Beukenbomen kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Zowel de rode beukenboom als de groene beukenboom is verkrijgbaar via Tuinplantenwinkel.nl. Daarnaast hebben we ook nog de Haagbeuk bomen beschikbaar op Tuinplantenwinkel.nl. Bestellen en betalen gaat eenvoudig en veilig. De planten worden door onze medewerkers met zorg verpakt. Na ontvangst direct uitpakken en zo snel mogelijk planten. 

 

In een beukenbos groeit niks onder de bomen

 

Inspiratie Beukenbomen:

Beukenbomen hebben een vrij gladde bast

 

Beuken hebben een gladde en strakke stam ten op zichte van bijvoorbeeld de eik

Beukenblad verdort maar blijft grotendeels aan de boom

 

Het blad verdort maar blijft in de winter wel (grotendeels) aan de boom. 

 

Beuken komen op sommige plekken in Nederland ook in de bossen voor

 

In een beukenbos groeit er vrijwel niks onder de bomen. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.