Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over brem

Brem is een winterharde tuinplant met overhangende takken en vrij kleien bladeren, die in het voorjaar een zee van heldergele bloemen krijgt. Uit die bloemen groeien olijfgroene zaaddozen, die in de winter zwart verkleuren. Dit is de gele variant: Cytisus x praecox ‘Allgold’ (preacox betekent vroegbloeiend). Daarnaast zijn er enkele varianten met een andere kleur: Cytisus ‘Boskoop Ruby’ met karmijnrode bloemen en Cytisus praecox ‘Albus’ met witte bloemen. Ook heeft Tuinplantenwinkel.nl Brem op stam: Cytisus ‘Boskoop Ruby’ een decoratief boompje met een stam van 60 cm en Cytisus scoparius ‘Golden Tears' met gele bloemen op een stam van 70 cm.

Brem planten

Brem staat het liefst in de zon of halfschaduw in een vrij droge, schrale bodem en stelt niet veel eisen aan de grondsoort, maar beslist geen zware klei. Brem doet het goed als vakbeplanting in de border of rotstuinen, maar kan ook als aandachttrekkende solitair. De tuinplant kan goed tegen zeewind en luchtverontreiniging.

Brem snoeien

Om de compacte vorm van de Brem te behouden is het noodzakelijk na de bloei de takken een derde terug te knippen. Snoei niet terug tot op het oude hout; er moet groen aan de twijgen blijven zitten. Zo blijft de tuinplant mooi stevig, blijft ze een fris uiterlijk houden en is er toch ieder jaar bloei.

 

brem heeft een opvallende kleur in de tuin

 

Inspiratie Brem:

brem snoeien voor een compacte tuinplant

 

Brem kunt u herkennen aan zijn uitbundige bloei en hele kleine blaadjes.

Roze brem in de tuin

 

Om brem mooi compact te houden, mag u de plant direct na de bloei snoeien.

 

Kleurrijke tuin met brem

 

Brem is verkrijgbaar in verschillende kleuren en heeft groene takken in de winter.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.