Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over bieslook

Bieslook is een plant uit de uienfamilie. Het is dus familie van de ui en sierui. Het is een vaste plant die in de wintermaanden boven de grond afsterft. In het voorjaar erop, komen er uit de grond weer nieuwe bladscheuten. Het blad is hol van binnen. Knoflookbieslook blijft zelfs in de winter groen en is ook winterhard.

Bieslook als kruidenplant

Het blad van de Bieslook wordt het meeste gebruikt, maar ook de bloemen en de wortel kunnen in de keuken toegepast worden. Het blad van de Bieslook wordt nadat het is afgesneden weer snel aangemaakt, zodat u de plant kunt blijven gebruiken als kruidenplant. Eventueel kunt u de Bieslook na verloop van de tijd een keer scheuren, zodat u altijd een reserveplant heeft staan als het gebruik in de keuken sneller gaat als de aanwas van nieuw blad.

Bieslook als tuinplant

Wanneer u de Bieslook zich laat ontwikkelen als plant en hem niet in de keuken gebruikt, dan komen er naar verloop van tijd mooie bloemen aan de plant, die de Bieslook veel sierwaarde geven. Het is eigenlijk ook gewoon een 'mini-sierui'. De bloemen zijn een magneet voor bijen en hommels en bevatten veel nectar. Ook als vaste plant is deze plant dus erg waardevol.

Bieslook kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel worden een tweetal soorten Bieslook verkocht. De originele Bieslook Allium schoenoprasum en de Knoflookbieslook Allium tuberosum waarvan de bladdelen een aangename knoflookgeur verspreiden.

 

Bieslook hoort in iedere kruidentuin thuis

 

Inspiratie Bieslook:

Biologische bieslook uit eigen tuin oogsten

 

Bieslook is makkelijk te oogsten en een gemakkelijke kruidenplant. 

Bieslook in de kruidentuin

 

Bieslook combineert makkelijk in de kruidentuin. 

Bieslook is een gemakkelijke kruidenplant

 

Bieslook is een makkelijke tuinplant en kan in de volle grond of pot. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.