Informatie over cotoneaster

Deze kruipende, bodembedekkende tuinplant blijft zeer laag, is wintergroen en vormt met zijn donkergroene blaadjes een gesloten geheel. Daardoor krijgt het onkruid bij de Cotoneaster weinig kans. Deze dwergmispel bloeit in mei/ juni met talrijke witte  kleine bloemetjes en daarna vormen zich oranje/rode besjes. Via kruipende en wortelende takken breidt de tuinplant zich uit. Deze houtige stengels van de Cotoneaster kunnen veel verdragen. Er kan zelfs over de plant heen gelopen worden om bijvoorbeeld gevallen bladeren of toch wat onkruid te verwijderen. De Dwergmispel is heel geschikt om grond vast te houden op bijvoorbeeld hellingen. Hij groeit letterlijk plat over de bodem en wordt maar 15 cm hoog.

Cotoneaster planten en verzorgen

De Dwergmispel groeit op vrijwel elke plek in uw tuin. In de zon of in de schaduw, onder bomen of struiken. In iedere voldoende voedzame grond groeit deze tuinplant prima. Tuinplantenwinkel.nl levert de planten in pot. Voordat u ze in de grond zet, maakt u de grond los, zodat deze waterdoorlatend wordt. Vervolgens maakt u de plantgaten, haalt de planten uit de potjes en zet ze erin. Vul daarna de gaten weer op met grond en druk alles met de hand goed aan. Geef ook wat water. Let op dat u de tuinplanten niet dieper zet dan de kluit hoog is.

Cotoneaster verzorgen

Zoals al gezegd, de Cotoneaster een gemakkelijke tuinplant. Snoeien kan wel eens nodig zijn om de ze compact te houden of om te zorgen dat ze niet buiten de border gaan groeien. U kunt dan gewoon over de plantjes lopen. Snoeien kan het hele jaar door. Als u in het voorjaar of eind juni snoeit maakt de plant weer nieuwe scheuten. De plant gaat dan niet afgeknipt de winter in en oogt natuurlijk. Wat organische mest in het voorjaar is goed om de grond humusrijk te houden. Bij droogte in de zomer is het in de beginjaren verstandig extra water te geven. Eenmaal aangegroeid is de Cotoneaster erg goed bestand tegen droogte. Daardoor is deze plant zelfs onder bomen toe te passen.

Cotoneaster

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.