Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over zomerheide

Zomerheide of Calluna zorgt in de zomermaanden augustus en september voor flink wat kleur. Ze bloeien in talrijke tinten roze, rood, paars en wit; soms in combinatie met een opvallende bladkleur zoals de Calluna vulgaris ‘Anouk’. De tuinplant blijft groen in de winter en heeft een compacte groei.

Tips voor onderhoud van heide planten

Heideplanten verlangen een zure en humusrijke bodem. We raden daarom aan om bij het planten tuinturf aan het plantgat toe te voegen. Op kleigrond kan heide minder goed uit de voeten. U kunt dan het beste zowel scherp zand als tuinturf vermengen om de kleigrond wat meer geschikt te maken.

De tuinplant doet het ook goed in potten op het terras of balkon. Gebruik in dat geval gewone potgrond. Als u de planten na de bloei in de tuin wilt planten gebruikt u weer tuinturf. U kunt de planten compact houden door ze ieder jaar na de bloei of in maart terug te snoeien. Laat dan nog wel wat groen loof op de plant staan, anders loopt de tuinplant minder fraai uit.

Calluna ‘Beauty Ladies’ kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

De Calluna planten van Tuinplantenwinkel.nl komen uit de ‘Beauty Ladies’-collectie. Dit zijn zogenaamde knopbloeiers. Bij deze groep gaat de bloem niet open waardoor deze niet kan worden bestoven. De plant bloeit daarom langer dan bij normale heideplanten. Koop de plant in de zomer en geniet direct van een schitterende bloei. Bestelde planten worden binnen de aangegeven levertijd bij u thuisbezorgd.

Zomerheide

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.