Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over leliegras

Leliegras is de Nederlandse naam van de bodembedekkende plant Liriope Muscari. Alhoewel de plant ook wat op siergras lijkt, heeft hij nog meer weg van Blauwe Druifjes (Muscari). Muscari, de tweede naam van de plant, verwijst dan ook naar deze gelijkenis. Ook staat de Liriope bekend onder de namen Lilyturf en apengras. Liriope bloeit in de late zomer en het najaar met paarse of witte bloemaren. De vaste plant is familie van de lelies, wat zijn naam verklaart. Deze plant groeit het liefst op een half beschaduwde of schaduwrijke plaats in de tuin. Hij kan prima worden gecombineerd met andere vaste planten zoals de Hosta of de Vinca Minor. De Liriope heeft zijn herkomst uit diverse delen van Azië. Zo is de plant inheems in landen als China, Japan, Taiwan, Vietnam en Korea. In deze landen komt de Liriope voor in schaduwrijke bossen met een hoogte tot wel 1400 meter. De wortels van de plant worden gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde, waar hij onder andere tegen hoest en trombose wordt ingezet.

Leliegras planten

De Liriope wordt vaak gebruikt in de groenvoorziening, maar ook treffen we hem vaak in de borders van tuinen en parken. Vanzelfsprekend misstaat hij ook niet in een zorgvuldig aangelegde en rustgevende Oosterse tuin of rotstuin. Net zo goed doet hij het echter als kuipplant op een balkon of een terras.    

Leliegras onderhouden en snoeien

De Liriope heeft geen bijzondere zorg van u nodig. De plant stelt weinig eisen aan de grond (een voedzame, doorlatende bodem heeft de voorkeur) en kan uiteenlopende temperaturen en hoeveelheden zonlicht aan. Onderhoudsarmer dan deze plant kan het haast niet worden. Het liefst vertoeft hij op een half beschaduwde plek. Op een zonnige plek is voldoende vocht belangrijk.  Doorgaans is snoeien niet nodig. Alhoewel bemesting in principe ook niet vereist is, kunt u in het voorjaar eventueel wel wat organische bemesting rondom de planten uitstrooien. De bloei van de plant valt in de periode augustus-september-oktober. De Liriope is geen plant die gaat woekeren en is dus prima te combineren met andere vaste, bodembedekkende planten. Dat neemt echter niet weg dat hij onder de juiste condities in omvang toe zal nemen. Pollen opgraven en delen doet u in het voor- of najaar, alhoewel maart als het beste tijdstip geldt om dit te doen. Over het feit dat de plant hier even van moet herstellen en dat jaar niet zal bloeien, hoeft u zich geen zorgen te maken. Vanaf het jaar erop zijn een betere en vollere groei en bloei gegarandeerd.

 

Leliegras

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.