Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over leliegras

Leliegras (Liriope muscari) is familie van de lelie en dankt hier zijn naam aan. Hij bloeit in de late zomer en het najaar met paarse of witte bloemaren. Leliegras groeit van oorsprong in Azië op plekken in de halfschaduw of schaduw en de wortels worden verwerkt in medicijnen uit de Chinese geneeskunde. Leliegras heeft iets weg van blauwe druifjes, maar heeft een compleet andere groeiwijze en bloeitijd. Het blauwe druifje bloeit in het voorjaar terwijl Leliegras van Augustus tot en met Oktober zijn gekleurde bloemaren laat zien.

Welke soorten Leliegras zijn er?

Leliegras draagt de Latijnse naam Liriope muscari en houdt het midden tussen siergras en een bodembedekker. Wanneer Leliegras wit is, hebben we het meestal over Liriope muscari monroe white. Is Leliegras paars dan zijn er meerdere opties waar het over kan gaan. Leliegras moneymaker is de meest bekende Liriope die paars bloeit en ook de Liriope muscari ingwersen heeft een paarse bloemkleur. Op de vorm van het blad na lijkt deze erg veel op de Liriope muscari moneymaker.

Leliegras combineren met andere planten

Wilt u Leliegras combineren met andere siergrassen of bodembedekkers? Dit gaat uitstekend en de paarse of witte bloemen van het Leliegras zullen een mooi contrast geven aan de andere groenblijvende siergrassen. Omdat er in September en Oktober weinig planten in uw tuin kleur hebben, zal een Leliegras border in die maanden extra opvallen. Omdat Leliegras niet woekert kan het prima worden gecombineerd met andere vaste planten zoals de Hosta of de Vinca Minor. De Liriope Muscari is regelmatig terug te zien in openbaar groen zoals tuinen en parken. Verder is het een aanwinst voor bijna elke tuin of op het terras of in een plantenbak op het balkon.

Leliegras snoeien. Hoe doe ik dat?

Leliegras snoeien hoeft eigenlijk alleen maar op het moment dat de bladeren dor of lelijk zijn geworden. U kunt wel de oude bloemen eruit knippen om zo de groene kleur van het blad meer naar voren te laten komen. Echt terugknippen is alleen nodig als de pol van het Leliegras te groot wordt en hij andere planten in uw tuin in de weg gaat zitten. Wat u dan nog beter kunt doen, is het splitsen van de plant door hem uit te graven en te scheuren. Daarna plaatst u de kleinere plant terug en neemt hij minder plek in beslag. Ook houdt u het Leliegras op deze manier gezond en zal het de bloei bevorderen. Het beste moment om te vernieuwen is in Maart. Het gras zal deze verjongingskuur belonen met een uitbundige bloei in en na de zomer.

Wij bezorgen Leliegras bij u thuis

Heeft het Leliegras uw aandacht getrokken en wilt u ook een mooie border aanplanten met paarse of witte bloemen? Bestel dan nu nog uw Liriope muscari op Tuinplantenwinkel.nl. U voegt eenvoudig aanplantgrond aan uw bestelling toe en laat deze samen met de planten van uw keuze bij u thuis bezorgen door onze eigen bezorgdienst. Niet thuis? Geen probleem. Tijdens het bestellen, kunt u een plek aangeven waar onze bezorger de planten neer mag zetten als u zelf niet aanwezig bent.

 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.