Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over bio kruidenplanten

Op Tuinplantenwinkel.nl wordt een groot assortiment BIO kruidenplanten aangeboden. Deze biologische kruiden worden allemaal op biologische wijze geteeld. Er worden dan ook geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmeststoffen gebruikt tijdens het opkweken van deze Bio kruidenplanten.

De biologische kruiden van ‘Puur’ hebben niet alleen op de kwekerij verzorging nodig, maar ook bij ons verlangen ze zo nu en dan wat extra aandacht. Soms snoeien wij de planten een beetje terug. Hierdoor blijven de planten en het loof mooi vers. Ook al zijn de planten na het snoeien tijdelijk wat kaler geworden, het is uiteindelijk beter voor de plant. 

 

BIO kruidenplanten snoeien en verzorgen

Bij de meeste biologische kruidenplanten zijn juist de jonge scheuten het meest bruikbaar voor de keuken. Door de planten regelmatig terug te snoeien stimuleert u de vorming van frisse nieuwe scheuten. Dit kan bij de meeste kruidenplanten het hele groeiseizoen door. Ook als u dus maar deel van de plant gebruikt is het goed om ook een van de andere scheuten regelmatig terug te knippen. Dit zorgt voor het meest verse en jonge goed bruikbare en lekkere loof. 

 

Deze Biologische kruidenplanten zijn, op een enkeling na, buitenplanten. Ze zullen zich daarom ook het beste ontwikkelen op een plek in de tuin. Dit kan zowel in de volle grond / moestuin, als in een pot op het terras of balkon. Als de BIO kruidenplanten in een pot gezet worden, let er dan wel op dat deze pot een stuk groter is dan de maat pot waarin de planten geleverd worden. Door ze in een grotere pot aan te planten, kunnen ze zich veel beter ontwikkelen en droogt de plant minder snel uit tijdens warme en droge periodes.

Doordat de biologische kruidenplanten zonder gebruik te maken van bestrijdingsmiddelen worden geteeld, kan het zijn dat het blad soms vlekjes of gaatjes vertoont. Dit is ziet er misschien wat minder fraai uit, maar is totaal geen probleem voor de plant of het gebruik ervan.

 

BIO Kruidenplanten kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

De meeste BIO kruidenplanten die op Tuinplantenwinkel.nl aangeboden worden, zijn winterhard. Ze kunnen tegen de kou. Deze kruidenplanten, zijn vrijwel het hele jaar door verkrijgbaar. Daarnaast zijn er een aantal soorten, die niet winterhard zijn. Deze BIO kruidenplanten zijn tijdens de wintermaanden dan ook niet beschikbaar. Vanaf mei / juni zijn ze doorgaans weer op voorraad. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Laurus Nobilis, of de Basilicum

 

Naast de BIO Kruidenplanten, is er een breder assortiment aan Biologisch geteelde fruitplanten verkrijgbaar op Tuinplantenwinkel.nl

Tuinplantenwinkel.nl is voor de verkoop van deze biologisch geteelde kruidenplanten gecertificeerd door SKAL onder SKAL-nummer 110920. Bezorging is daarnaast bij ons in eigen handen, nog een voordeel!

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.