Rosmarinus officinalis Puur

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Rozemarijn
Bloeitijd: Mei - Juli
Bloemkleur: Blauw
Bladkleur: Grijsgroen
Groenblijvend: Half
Standplaats: Zon
Winterhardheid: Vorstgevoelig bij strenge vorst
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 60 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 13 cm
Beschrijving

Rosmarinus officinalis Puur of Rozemarijn

Over smaak valt niet te twisten, maar gevogelte- en vleesgerechten in combinatie met rozemarijn zijn onbeschrijfelijk lekker. Ook vegetarisch is rozemarijn zeer goed toepasbaar.

 

Belangrijke info: Deze plant is biologisch gekweekt door een, door SKAL gecertificeerde, kwekerij. Dit houdt in dat de plant niet is bespoten met insecticiden en dat er geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest. Bij de planten treft u daarom soms wel eens een beestje (insect) aan bij levering. Ook kan het blad her en der wat vlekjes vertonen. Dit is niet erg en hoort bij de natuur. De plant kan hiertegen en zal gewoon verder groeien. Wij vragen uw begrip hiervoor.

 

Verzorging Rosmarinus officinalis

Droge en zonnige standplaats, voldoende voeden tijdens de groei. De Rozemarijn bloeit intens in de zomer, maar geeft eigenlijk altijd wel een bloemetje. Bij strenge vorst beschermen tegen de kou. Deze tuinplant heeft behoefte aan een jaarlijkse kalkgift.

 

Rozemarijn past goed in de volgende gerechten

Gevogelte, vleesgerechten met name lamsvlees, vis, mediterrane keuken, koekjes, brood, aardappelgerechten, salades als onderdeel van ‘Herbs de Provençe’ en bij eiergerechten.
Een voetenbad van rozemarijn laat de spanningen uit uw hoofd wegzakken.

 

Gebruik: blad, bloemknop en bloem; de verhoute takjes tijdens het BBQ-en.

 

Rosmarinus officinalis Puur is een bladverliezende kruidenplant. Deze Rozemarijn bloeit van mei  t/m juli met blauwe bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 60 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon.   

 

Tuinplantenwinkel.nl is voor de verkoop van deze biologisch geteelde kruidenplanten gecertificeerd door SKAL onder SKAL-nummer 110920: 
 

Skal certificering


Tuinplantenwinkel.nl is gecertificeerd onder nummer 110920De Rosmarinus officinalis Puur | Rozemarijn koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.