Informatie over buxusbollen

Deze bollen zijn letterlijk geknipt voor uw tuin of balkon. Buxusbollen zijn planten van Buxus sempervirens, die gesnoeid zijn tot bolvormige struiken. Het strakke uiterlijk geeft de plant iets statigs. Ze komen daarom goed tot recht als accentplant in een tuin. Ook in pot zijn de planten goed toepasbaar en kunnen ze jarenlang voorruit.

Buxus sempervirens is een groenblijvende plant en zeer winterhard. In het Nederlands wordt de plant ook wel palmboompje genoemd. De blaadjes zijn klein en nagenoeg rond. De plant groeit vrij traag. Om te komen tot een buxusbol gaan er heel wat jaren van snoeiwerk en groei aan vooraf. De prijs is dus hoger dan die van een losse plant.

Snoei en onderhoud van buxusbollen

Om de vorm van de plant te behouden is het noodzakelijk éénmaal per jaar te snoeien. De meest ideale snoeitijd is eind juni of begin juli maar het is mogelijk om de plant het hele jaar door te snoeien. Snoei bij voorkeur op een bewolkte dag zodat het pas afgeknipte blad niet kan verbranden met bruine bladranden tot gevolg. Dan komt de bollen vorm natuurlijk niet goed meer uit.

Als u de buxusbol in een pot plant is het belangrijk om deze op tijd water te geven. Vooral in de zomer is er kans op verdroging. Zorg er daarnaast voor dat het overtollige water uit de pot weg kan lopen. Om de groei en kleur van het palmboompje optimaal te houden is het belangrijk te plant te voorzien van extra voeding. Dit kan in de vorm zijn van een organische meststof, pokon of een langwerkende kunstmest. Deze meststoffen kunt u kopen op Tuinplantenwinkel.nl.

In de tuin is het geven van voeding minder belangrijk. Toch is het verstandig om de buxus bollen ieder jaar een kalkgift en wat organische mest te geven. Dit stimuleert de groei en gezondheid van de buxusplant. Bovendien is de plant dan minder gevoelig voor de buxusschimmel welke de laatste jaren steeds vaker opduikt.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.