Informatie over valse christusdoorn

De Valse Christusdoorn houdt van een zonnige plek in de tuin. Deze open, wat grillige boom geeft een wat varenachtig beeld. De bladeren zijn dun en geven het licht van de zon heel gefilterd door en dat geeft een speciaal effect op uw terras of in uw border. Deze boom bloeit in mei-juni met kleine, onopvallende, geelwitte bloemtrosjes, die soms uitgroeien tot lange, zwarte peulen. Deze vruchten blijven nog lang aan de Valse Christusdoorn hangen.

 

Valse Christusdoorn planten en verzorgen

De Valse Christusdoorn staat bij voorkeur in de zon of een halfschaduw standplaats in een vochthoudende, humusrijke bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. De winterhardheid van deze bomen is goed. Plant de Gleditsia triacanthos in een ruim plantgat. Het plantgat moet een stuk groter zijn dan de kluit. Zorg ook voor losse grond onderin het gat Hierdoor kunnen de wortels een goede start maken. Houd er tijdens het aanplanten van de Gleditsia rekening mee dat deze bomen grote doornen kunnen hebben. Het zou zonde zijn als u zich hieraan zou bezeren tijdens het aanplanten.

 

De takken van de boom hoeven niet gesnoeid te worden; alleen storende of beschadigde takken kunnen weg geknipt worden. 

 

Natte gronden zijn minder geschikt voor de Valse christusdoorn. Hij heeft een diepgaand wortelgestel, waardoor ook dichte en ondoordringbare lagen dieper in de bodem een belemmering voor de groei van de wortels van de boom kunnen zijn.

 

Het samengestelde blad van de Gleditsia triacanthos sunburst

Het opvallendste kenmerk van de Valse christusdoorn zijn de samengestelde bladeren. Deze bladeren zijn dubbel geveerd. De Gleditsia triacanthos sunburst heeft naast dit prachtig beveerde blad nog een mooie eigenschap. Het jong uitlopend blad is felgeel gekleurd. Naarmate de zomer vordert, verkleurt dit door naar egaal geel - groen. Bijkomend voordeel van de Gleditsia triacanthos sunburst is dat het een doornloze variëteit is.

 

De Valse christusdoorn als hoogstam boom

De Gleditsia wordt als hoogstam boom verkocht. De boom krijgt een open kroon met opvallend grillige vertakkingen. Er zal altijd wat zonlicht door de kroon heen blijven schijnen. De kroon is breed spreidend, wat betekent dat hij meer in de breedte dan in de hoogte groeit.

 

De hoogstam Gleditsia triacanthos heeft een mooie eigenschap die de gemeenten kan bekoren. De Valse christusdoorn verdraagt verharding goed; hij kan zelfs in boombakken goed uit de voeten. Daarmee is er in de meeste straten voor de Valse christusdoorn een passende oplossing te vinden en wordt hij steeds vaker openbaar groen aangeplant. Zorg er ten alle tijden voor dat de grond rondom de standplaats van de boom goed doorlatend is.

 

Gleditsia als meerstammige boom

Door zijn grillige groeiwijze kan de Gleditsia triacanthos boom goed als meerstammige boom worden gesnoeid. Meerstammige bomen worden doorgaans als heesters geplant en worden later opgesnoeid tot meerstammige boom. Dit geldt ook voor de Gleditsia triacanthos Sunburst. Dit is, vanwege zijn afmetingen een ideale soort om als meerstammige boom in vele tuinen aangeplant te worden. De uiteindelijke hoogte van een meerstamige boom is ook lager dan van een boom op hoogstam.

 

Het blad is groengeel en valt daarmee extra op! De kroon van de meerstammige gleditsia is breed opgaand en goed in model te snoeien.

 

Valse Christusdoorn kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

De Valse Christusdoorn is beschikbaar in verschillende vormen; struik, meerstammige en hoogstam boom. Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken.

 

Veelgestelde vragen over de Valse christusdoorn:

Welke specifieke eigenschappen heeft de variant Gleditsia triacanthos Sunburst? 

Antwoord: Deze variant van de Valse christusdoorn is een doornloze variëteit waarvan de bladeren geel van kleur zijn. Het samengestelde blad kleiner blijft kleiner dan bij de andere soorten Gleditsia triacanthos. Daarnaast is de Gleditsia triacanthos Sunburst een minder snelle groeier dan andere types van de Valse christusdoorn; hij groeit uit tot een middelgrote boom en is met zijn opvallende bladeren een uitstekende parkboom.

 

Hoe hard groeit een valse christusdoorn?

Antwoord: De Valse christusdoorn boom groeit snel. Het wordt uiteindelijk een middelgrote boom. De uiteindelijke hoogte van de Gleditsia is ongeveer 15 meter. De Gleditsia triacanthos Sunburst blijft wat kleiner.

 

Hoe snoei ik een valse christusdoorn?

Antwoord: Snoei van de Valse christusdoorn is niet noodzakelijk. mocht de kroon te groot worden, snoei dan wat jonge twijgen weg. Probeer dikke takken niet te snoeien, dit kan de vorm van de boom verstoren.

 

Hoe groot wordt een Christusdoorn?

Antwoord: De Valse christusdoorn groeit uit tot een boom met een uiteindelijke hoogte van ongeveer 15 meter.

 

Hoe snel groeit Gleditsia Sunburst?

Antwoord: De Gleditsia triacanthos Sunburst groeit langzamer dan de basissoort en is door snoei van de takken prima in bedwang te houden. Hierdoor kunt u deze boom ook in minder grote tuinen planten.

 

Is de Christusdoorn giftig?

Antwoord: Voor zover wij op de hoogte zijn is de Valse christusdoorn niet giftig. Waar u wel op moet letten zijn de gemene grote doornen die aan een aantal varianten van deze boom komen. Snoeien en aanplanten vragen daarmee wat extra aandacht en voorzichtigheid.

 

Hoe snoei je een Gleditsia?

Antwoord: De beste tijd om een Gleditsia triacanthos boom te snoeien is het voorjaar.

 

Hoe oud wordt een Gleditsia?

Antwoord: Geplant in zijn natuurlijke omgeving, kunnen deze bomen een respectabele leeftijd bereiken. Het zijn dan vaak grote en grillige exemplaren met een grillige stam. Bomen die in de verharding zijn aangeplant, worden over het algemeen minder oud.

 

het gele blad van de gleditsia sunburst steekt af tegen het groen

 

Inspiratie Valse Christusdoorn:

meerstammige valse christusdoorn

 

De meerstammige Valse Christusdoorn is een populaire meerstammige boom net zoals bijvoorbeeld meerstammige Sierappels

Het samengestelde blad van de valse christusdoorn geeft nog wat gefilterd licht door

 

Het samengestelde blad zorgt ervoor dat de boom nog wat gefilterd licht doorgeeft. 

 

De valse christusdoorn met geel blad valt goed op

 

Het geelgroene blad valt extra op tussen alle andere (groene) bomen. De boom heeft een grillige groeiwijze.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.