Gleditsia triacanthos f. inermis - meerstammig

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Valse Christusdoorn
Bloeitijd: Juni
Bloemkleur: Groen (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Decoratieve vrucht: Ja (soms)
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 5 tot 10 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 34 cm
Door ons geleverde hoogte: 200/250 cm
Beschrijving

Gleditsia triacanthos f. inermis of Valse Christusdoorn - Informatie:

De meerstammige Gleditsia triacanthos f. inermis heeft een grillige, open groeiwijze en fijn blad, waardoor in de zomer en herfst een speciaal lichteffect ontstaat. Het belangrijkste verschil met de andere soorten Valse Christusdoorn is dat deze boom doornloos is. In het voorjaar verschijnt het varenachtige blad, dat van bruin/rood naar groen zal verkleuren. In juni bloeit de boom onopvallend met groene bloemen, waaruit in het najaar geelgroene peulen ontstaan. Uiteindelijk worden deze peulen donkerrood en ze blijven nog enige tijd aan de boom hangen. Het blad zal in de herfst prachtig okergeel verkleuren. Na verloop van tijd kan deze tuinplant een hoogte van ongeveer 5 tot 10 meter bereiken.

 

Standplaats:

De meerstammige Gleditsia triacanthos f. inermis staat het liefst in de zon of halfschaduw, maar stelt geen hoge eisen aan de grondsoort.

 

Snoei en onderhoud:

De boom is goed winterhard en snoeien is niet noodzakelijk. U kunt wel de onderste zijtakjes wegknippen zodat u wat meer kale stammen heeft. Ook eventuele kruisende of beschadigde takken kunnen weggeknipt worden. Snoei in de winter op een vorstvrije dag.
 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Gleditsia triacanthos f. inermis - meerstammig | Valse Christusdoorn koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.