Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over ridderspoor

Het meest opvallende aan de Ridderspoor is de aarvormige bloeiwijze. De aar bevat prachtige bloemen en steken flink boven het groene blad uit. De bloei begint in de vroege zomer. Wanneer u uitgebloeide aren verwijdert, bloeit deze tuinplant soms wel tot aan de herfst. In de winter sterft de Ridderspoor ofwel Delphinium boven de grond af. In de volgende zomer zal hij rond mei dan weer uitlopen.

Ridderspoor planten

Geef Delphinium een wat beschutte standplaats in de zon, liefst op een vochtige niet te natte humusrijke bodem. Elke grondsoort is geschikt. Zorg voor een goed doorlaatbare bodem, door de grond los te maken. Verdeel de potjes over de border en graaf op die plaatsen een plantgat, net iets groter dan de kluit; om het aangroeiproces te bevorderen, kunt u wat aanplantaarde toevoegen. Dompel voor het planten de tuinplanten in een emmer water, verwijder daarna de potjes en plaats de plant in het gat. Vul het plantgat verder op met omliggende aarde, druk die met de hand goed aan en geef wat water. Herhaal dit enkele malen, zeker bij droog weer.

Ridderspoor snoeien en verzorgen

Snoeien is niet nodig. U kunt de bloeiperiode van de ridderspoor wel verlengen door de stengels met uitgebloeide aren af te knippen. De Ridderspoor zal vervolgens nieuwe bloemstelen ontwikkelen. Geef de plant in het voorjaar wat extra voeding in de vorm van een organische meststof. Dit bevordert de groei. Door de lengte en het gewicht van de bloemen willen de bloemstengels van deze tuinplant wel eens omvallen. U kunt deze het beste ondersteunen met bamboestokken. Deze plaatst u in het voorjaar rondom de plant. Na een paar jaar kunt u ridderspoor het beste verplanten. Zo houdt u de plant jong en vitaal. Uit de zaden die de plant ieder jaar maakt ontspruiten soms nieuwe jonge planten. De meest gezonde exemplaren kunt u uitplanten. Verwijder de rest zodat deze goed uit kunnen groeien. Het is mogelijk dat de nieuwe zaailingen in een andere kleur zullen bloeien.

 

ridderspoor in de tuin planten

 

Inspiratie Ridderspoor:

delphinium is latijns voor ridderspoor

 

Ridderspoor heeft prachtige lange blauwe bloemaren die verschijnen in juni en juli. Ondersteun de bloemstelen met bamboestokken tegen het omvallen.

 

Bloeiende tuin met ridderspoor

 

Een bloeiende ridderspoor spreekt bij elke tuinliefhebber tot de verbeelding. De blauwtinten zijn soms oogverblindend mooi.

 

aarvormige bloemen van een delphinium

 

Delphinium is de wetenschappelijke naam voor Ridderspoor. Er zijn verschillende variëteiten met blauwe, witte en roze bloemen.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.