U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Tulpen | Tuinplantenwinkel.nl

Informatie over tulpen

Mensen over de hele wereld kennen Nederland van zijn tulpen

 

Van alle in het voorjaar bloeiende bollen is de tulp, wereldwijd gezien, verreweg het bekendste. Het is zelfs een van dé kenmerken waar Nederland om bekend staat; Molens, klompen en dus tulpen! De opvallende, kleurrijke bloembollenvelden rondom de Keukenhof bestaan ook bijna altijd uit tulpen.De elegante bloemen zijn er in eindeloos veel soorten en cultivars.

 

Hoe lang gaat een tulpenbol mee?

Er zijn twee soorten tulpen. De gecultiveerde tulpen en de botanische tulpen. De groep gecultiveerde tulpen is veruit het meest uitgebreid en kent vele varianten en kleuren.

De meeste varianten van de gecultiveerde tulpen komen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Krokussen, Narcissen of Sneeuwklokjes, niet elk jaar terug. Soms bloeien ze het 2e of 3e jaar ook nog, maar daarna is het meestal over. Vermeerderen doen ze ook niet. Houd hier rekening mee als u tulpenbollen besteld.

 

Tulpen sieren de tuin!

Tulpen komen dan wel niet elk jaar terug, de kleur die deze groep tulpen aan uw tuin of bloempot geeft is daarentegen oogverblindend mooi! De oneindige kleurschakeringen zorgen ervoor dat iedereen een mooie variant gevonden krijgt. Daarnaast worden op Tuinplantenwinkel.nl een aantal tulpenmixen aangeboden.

 

Zijn er verschillende soorten tulpen?

Jazeker. Naast de Botanische tulpen, zijn er veel verschillende types gecultiveerde tulpen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld:

- Gevulde (of dubbelbloemige) Tulpen, zoals bijvoorbeeld de Tulipa 'Black Hero' met extra grote gevulde bloemen, meestal met een kortere stengel.

- Grootbloemige enkele tulp, zoals bijvoorbeeld de Tulipa Darwin hybride Rood met extra grote bloemen.

- Parkiettulp (of Papegaaitulp), zoals bijvoorbeeld de Tulipa 'Apricot Parrot' met gerafelde / gefranjerde bloembladeren, doorgaans met meerdere kleuren in één bloem.

- Triumphtulp, zoals bijvoorbeeld de Tulipa 'Sorbet' met de ouderwetse, klassieke tulpenvorm met enkele bloemen, vaak tweekleurig.

 

- Botanische tulp, hierover vindt u meer informatie op de volgende pagina; KLIK HIER

 

Tulpen zijn er in vele soorten en kleuren

 

Inspiratie Tulpen:

Tulpen kunnen gecombineerd worden met andere bollen

 

Tulpen zijn er in vele kleuren en kunnen bijvoorbeeld ook met Boshyacinten gecombineerd worden. 

Tulpen tussen planten poten

 

Door tulpen te combineren met planten met dezelfde bladkleur zoals de Heuchera krijg je eenheid in de border

 

Tulpenbollen plant je in het najaar

 

In deze border zijn de Tulpen tussen de vaste planten gebruikt wat zorgt voor extra voorjaarskleur. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.