Menu
Geen producten gevonden

Informatie over pruimenbomen

Pruimenbomen behoren tot dezelfde familie als de kersen, perziken en abrikozen: de zogenaamde steenvruchten. Kenmerkend aan de steenvruchten zijn de pitvormige zaden die zich temidden van het vruchtvlees bevinden. Bij pruimen is dit precies zo. Het vruchtvlees van de pruimen is zoet of zoetzuur afhankelijk van het ras.

In de zomer kan de pruimenboom letterlijk bezaait staan met vruchten. De vruchten worden naast pruimen ook wel kwetsen genoemd. In het Latijns heet de boom Prunus domestica. Er zijn zelfbestuivende rassen en rassen die een kruisbestuiver (ander pruimenras) nodig hebben om vruchten te geven. Als u één pruimenboom wilt planten kiest u het beste altijd voor een zelfbestuivend ras zoals de ‘Victoria’ of ‘Mirabelle de Nancy’.

Tussen de pruim en abrikoos zijn ook kruisingen gemaakt. De Prunus ‘Aprimera’ is een abrikoospruim of pluot zoals deze vrucht ook wel genoemd wordt.

Pruimenbomen kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op onze webshop bieden we diverse soorten van deze fruitsoort aan. Ook in maatvoering is er genoeg keuze; van patio, laagstam, halfstam, hoogstam en leivormen van de pruimenboom. De maatvoering bepaalt de uiteindelijk vorm en grootte van de fruitboom. Patiobomen en leivormen zijn het makkelijkste klein te houden en dus geschikt voor kleinere (patio)tuinen.

Een voordeel is dat alles in pot staat en jaarrond geplant kan worden. U kunt dus altijd aan de slag. Nadat u de boom besteld heeft wordt deze met zorg verzameld en verpakt. We bezorgen uw fruitboom binnen de aangegeven levertijd thuis met onze eigen bezorgdienst.

Pruimenbomen planten en snoeien

Pruimenbomen staan het liefst zonnig, maar ook in de halfschaduw kan deze fruitboom prima groeien. Door de zon rijpen de vruchten wel sneller en ontwikkelen ze een goede smaak. De grond mag beslist niet te nat zijn en moet goed voedzaam zijn, voeg daarom bij het planten wat aanplantgrond toe.

Pruimenbomen kunnen gesnoeid worden maar het is aan te raden dit tot een minimum te beperken. Pruimenbomen kunt u snoeien in de zomer, net na de oogst. Verwijder gebroken of beschadigde en kruisende twijgen. Houd de kroon van de boom verder redelijk open door enkele hoofdtakken aan te wijzen. Knip lange scheuten terug zodat de boom het gewicht van de pruimen in de volgende jaren goed kan dragen.

Bestuivingslijst pruimenbomen van Tuinplantenwinkel.nl:

Variëteit/Pruimenras Bestuivers (Zelfbestuivend is ZB)
Aprimera ZB
Czar ZB, Opal, Reine Claude d'Althan, Reine Claude d'Oullins, Reine Claude Verte, Victoria
Hauszwetsche ZB, Reine Claude d'Oullins, Victoria
Mirabelle de Nancy ZB, Hauszwetsche, Ontario, Reine Claude d'Oullins, Victoria
Ontario ZB, Reine Claude d'Althan
Opal ZB, Czar, Victoria
Reine Claude d'Althan Czar, Ontario, Reine Claude d'Oullins, Reine Claude Verte, Victoria
Reine Claude d'Oullins ZB, Czar, Reine Claude d'Althan, Reine Claude Verte, Victoria
Reine Claude Verte Czar, Hauszwetche, Opal, Reine Claude d'Althan, Reine Claude d'Oullins, Victoria
Victoria (Reine Victoria) ZB, Czar, Opal, Reine Claude d'Althan, Reine Claude d'Oullins, Reine Claude Verte, Victoria

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.