Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over lagerstroemia

De Lagerstroemia is van oorsprong afkomstig uit het Middellandse zeegebied. Het is een sierlijke heester, die afhankelijk van de soort wit, paars of roze bloeit in de zomer en de herfst. Tuinplantenwinkel heeft deze tuinplant als gewone struik maar ook als boomvorm welke hier terug te vinden is. Deze bomen bloeien vooral in zeer warme, zonnige zomers. Er komen insecten, zoals bijen en vlinders op deze tuinplant af.

Lagerstroemia kopen en planten 

De Lagerstroemia is als boom het beste geschikt voor een beschutte tuin. Deze plant is namelijk wat vorstgevoelig en moet in de winter beschut staan en eventueel beschermd worden. Zet deze tuinplant op een beschutte standplaats op het zuiden in goede tuingrond . De bodem moet goed gedraineerd zijn.

Lagerstroemia snoeien en verzorgen

Als de tuinplant weer begint te groeien, geeft u regelmatig wat kunstmest en water; de grond mag niet droog worden. Maar er mag ook geen wateroverlast zijn. Let op dat de grond niet kalkrijk is. In de winter moet de plant beschermd worden tegen vorst. In de tuin gebruikt u bv. een deken of noppenfolie. Lagerstroemia hoeft niet gesnoeid te worden. Voor behoud van de vorm kunt u aan het einde van de winter, voordat de knoppen zich ontwikkelen, de langste, sterke takken van 1 m tot ongeveer 50 cm afknippen. Dit bevordert de bloei.

Lagerstroemia

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.