U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Zwarte bes | Tuinplantenwinkel.nl
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over zwarte bes

De zwarte bes is een makkelijke bes met een hoge productie. De bes wordt minder vaak los gegeten; het meeste wordt deze bes geconsumeerd als sap of in jam. De frisdrank cassis bevat ook deze soort, vandaar dat deze vrucht ook vaak cassisbes genoemd wordt. Andere namen voor de soort zijn zwarte aalbes en de patersbes. De Latijnse naam van deze zwarte bes is Ribes nigrum, wat niet gek is, want in het Latijns bekent nigrum ook zwart.

Zwarte bes kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

We bieden in onze webshop de gewone Ribes nigrum aan als struikvorm in een standaard en extra groot formaat. Verder hebben we ook een aantal exemplaren op stam die als voordeel hebben dat u niet hoeft te bukken bij het oogsten van de vruchten. Nadat u de bestelling heeft geplaatst worden de planten binnen de aangegeven levertijd thuisbezorgd door onze eigen gespecialiseerde bezorgdienst. Omdat alle planten in een pot staan kunt u deze het hele jaar door planten en kopen.

Zwarte bes planten en snoeien

Deze bessenstruiken kunt u als struik of als haag/ leivorm aanplanten. Plant u deze struiken als haag of leivorm aan, dan is het verstandig om draden te spannen waartegen de plant uit kan waaieren. De plant staat graag op een zonnige plek.

Snoeien kunt u het beste na de oogst doen; zorg voor enkele hoofdtakken en snoei de zijtakjes op enkele knoppen na terug. Door zo te snoeien blijft de plant een open structuur houden zodat er veel licht bij de plant en vruchten kan komen.

De Jostabes

Uit een kruising tussen de zwarte bes en de kruisbes is de Jostabes ontstaan. In tegenstelling tot de zwarte bes wordt deze direct gebruikt voor consumptie. De bessen zijn iets groter en vooral zoeter dan de zwarte bes. Het onderhoud is nagenoeg gelijk maar deze struik kunt u beter minder rigoureus snoeien voor een betere besdracht. De jostabes is verkrijgbaar als struikvorm en op stam.

 

Zwarte bessenstruik in moestuin

 

Inspiratie Zwarte bes:

Zwarte bessen plukken

 

Niets lekkerder dan eigen zwarte bessen kweken en plukken uit eigen tuin. 

Zwarte bessenstruik

 

De Zwarte bes groeit als een struik en heeft geen steun nodig zoals bijvoorbeeld de Braam

 

Zwarte bessen eten uit eigen tuin

 

Met de Zwarte bes kan je alle kanten op, je kan de bes zo eten of verwerken tot sap of jam. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.