» Bomen » Meerstammige bomen

Meerstammige bomen

Meerstammige bomen

Informatie over meerstammige bomen

Bomen zijn vaak grillige groeiers, maar omdat veel bomen worden gekweekt met een kaarsrechte stam is van dat beeld weinig meer over. De laatste jaren neemt echter de vraag naar grillig gevormde bomen toe en worden deze ook weer toegepast in tuinen en parken. De meerstammige boom of struik is daar een mooi voorbeeld van. Bij deze bomen wordt de kruin niet door één maar meer stammen gedragen. De meerstammige boom zorgt voor een bos aan stammen en geeft de boom een grillig karakter.

Meerstammige bomen kopen

Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u een ruim assortiment van (jonge) meerstammige bomen. Meest bekend zijn het Amerikaans krentenboompje en de Parrotia, maar denk ook aan meerstammige berken, sierkersen, sierappels, amberbomen en kornoelje. Tuinplantenwinkel.nl levert deze planten door heel Nederland en België met eigen bezorgdienst. Op die manier garanderen wij dat uw boom zonder schade wordt afgeleverd.

Meerstammige bomen snoeien en onderhouden

In de eerste jaren na aanplant is het soms nodig om het meerstammige model nog verder te ontwikkelen. Soms zijn de stammen nog in ontwikkeling en kunt u de boom nog sturen door de kleinste takken weg te snoeien. Op die manier kunt u tevens bepalen hoe hoog de stammen vrij zijn van gebladerte en dus de beginhoogte van de kroon (het gedeelte van de boom waar het blad zich bevindt). Zo bepaalt u gemakkelijk zelf of u juist onder de kroon wilt doorkijken of niet.

 

oude japanse esdoorn struiken zijn er ook meerstammig

 

Inspiratie Meerstammige bomen:

Een oude meerstammige japanse esdoorn struik

 

Japanse esdoorns groeien traag maar als deze oud zijn en meerdere stammen hebben zijn het echte eye-catchers. 

Meerstammige bomen hebben een natuurlijke look

 

Meerstammige bomen hebben een natuurlijke uitstraling en komen mooi uit tussen de beplanting.

 

oude meerstammige bomen geven karakter aan de tuin

 

Oude meerstammige bomen geven flink schaduw. Ze groeien vaak breed uit. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.