Quercus ilex - meerstammig

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Steeneik
Bloeitijd: Mei
Bloemkleur: Geel/groen (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 38 cm
Door ons geleverde hoogte: Maak uw keuze
Beschrijving

Quercus ilex - meerstammig of Steeneik - Informatie:

De Quercus ilex - meerstammig heeft een leerachtig blad, van boven glanzend groen en met een zilvergrijze onderzijde. Dit geeft de boom haar karakteristieke uitstraling. De Steeneik komt van nature uit het Middellandse zeegebied. De Steeneik groeit goed dicht, behoudt zijn bladeren, maar verruilt het oude blad wel voor nieuwe bladeren, dus er vallen wel soms bladeren van de boom. Soms groeien er ook kleine eikelnootjes aan de boom. 

 

Standplaats:

De Steeneik staat het liefst in de zon of halfschaduw en heeft de voorkeur voor een kalkhoudende bodem. In België en Nederland is de boom matig winterhard en houdt van een beschutte standplaats. De boom is ook bestand tegen zilte zeeluchten en kan dus ook goed worden toegepast in het kustgebied.

 

Snoei en onderhoud:

Bij zeer strenge vorst (kouder dan -15 graden Celsius) raden we aan de Quercus ilex te beschermen met vliesdoek omdat het blad dan zou kunnen bevriezen. Gelukkig komen deze temperaturen zelden voor. De tuinplant is een langzame groeier, dus snoei is niet zo snel nodig. Eventueel kunnen in de late herfst oude en en uitgedroogde takken weggeknipt worden.De Quercus ilex - meerstammig | Steeneik koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.