Informatie over kruidenplanten

Sommige planten zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar zijn ook nog eens zeer goed te gebruiken in de keuken. En wat is er nu leuker dan verse kruiden uit je eigen tuin of pot te kunnen plukken en te gebruiken in heerlijke gerechten. Daarom kunt u bij ons ook biologisch gekweekte kruiden kopen.

Kruiden zijn natuurlijk het allerlekkerst uit de natuur als ze onbespoten zijn. Zo kunt u deze direct gebruiken in de keuken. Daarom bieden wij diverse biologisch gekweekte kruidenplanten aan. Gewoon kruiden zoals kruiden bedoeld zijn: puur en meteen te gebruiken in de keuken. De kruiden van het merk ‘Puur Biologische Kruiden’ kunt u online bekijken en kopen in onze webshop. Deze kruidenplanten zijn per stuk te bestellen. Elk kruidenplantje wordt weergegeven in een duidelijke foto, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Alle biologische kruiden worden netjes verpakt en verstuurd, zodat u heerlijk kunt genieten van uw online aankoop bij Tuinplantenwinkel.

Kan ik kruiden planten in een pot zetten?

Kruidenplanten kunnen ook heel goed in een pot op het balkon verder groeien, dus ook als u geen tuin heeft of de ruimte beperkt is kunt u toch genieten van uw eigen verse kruiden.

Kruidenplanten geven vaak een extra dimensie aan de tuin. Ze verspreiden namelijk een heerlijke geur. Haal uw hand maar eens langs Rozemarijn of loop eens langs een bodembedekkende Tijm, u zult dit direct ruiken. Maar ook de verschillende soorten munt voor je eigen verse muntthee. Zo kun je kiezen uit Mentha met een hint van chocolade of appel, deze groeien soms zo goed dat we kunnen spreken van woekeren. In een pot zijn ze dan goed in bedwang te houden.

Kruidenplanten zijn vaak ook zeer geliefd bij vlinders en bijen, de bloemen bevatten veel nectar waar insecten zich aan te goed doen. Maar ook in de border kunnen kruiden goed toegepast worden, mooie soorten zijn bijvoorbeeld de Roodbladige venkel Foeniculum vulgare ‘Purpureum’ voor een mooi hoogteaccent in de border of Salvia officinalis ‘Berggarten’ met prachtig grijs blad voor een warm plekje in uw border.

Kruidenplanten snoeien en onderhouden

Kruidenplanten houden van een warme, goed gedraineerde plek in de tuin of in pot. Een aantal soorten zoals bieslook, kamille en munt sterven bovengronds af om in het voorjaar weer opnieuw uit te lopen. Kruiden die verhouten zoals onder andere lavendel, rozemarijn en salie worden het best na de bloei of na de winter terug geknipt. Zij zullen dan opnieuw uitlopen en zichzelf zo als het ware verjongen.  Een kleine gift biologische meststof, vooral voor planten in pot zal uw kruiden weer opnieuw doen groeien.

Kruiden planten snoeien en onderhouden

Tuinplantenwinkel.nl levert alle kruiden in pot en zijn het hele jaar door te online te bestellen. Nadat u heeft besteld worden de planten zorgvuldig verzameld. Binnen de aangegeven levertijd wordt de bestelling bij u thuis bezorgd of kunt u deze ophalen bij ons plantencentrum. Wij geven aangroeigarantie op alle planten.

 

Kruidenplanten zijn niet alleen heerlijk voor in de keuken. In de tuin geven kruidenplanten het gevoel van lente en zomer

 

Inspiratie Kruidenplanten:

In een bak komen kruidenplanten ook prima tot hun recht

 

In bakken en potten zijn kruiden ook goed te combineren met het kweken van groentes.

 

Bieslook en munt zijn veelgebruikte kruiden en passen in elke tuin

 

Sommige kruidenplanten zouden in geen enkele tuin mogen ontbreken zoals deze bieslook (ook de bloemen zijn te gebruiken!) en munt.

 

In potten staan kruidenplanten hoog van de grond waardoor ze schoon blijven bij regenval en makkelijk te gebruiken zijn

 

In potten staan kruidenplanten hoog van de grond waardoor ze schoon blijven bij regenval en makkelijk te gebruiken zijn.

 

Video's over Kruidenplanten:

 

 

 

Kruidenplanten in een pot groeien het beste in potgrond.

 

 

 

Naast kruidenplanten kunt u ook een kleine fruitboom in een pot zetten. Zo pluk je naast de meest verse kruiden ook het lekkerste fruit uit eigen tuin.

 

 

 

Ons assortiment biologische kruiden is groot en direct te gebruiken in de keuken.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.