Menu
Geen producten gevonden

Informatie over rozen

Een ruwe schatting van het aantal variëteiten rozen dat we kennen: tienduizend. Omdat dat er wel erg veel zijn hebben we voor u op onze website Tuinplantenwinkel.nl een selectie gemaakt van een aantal kwaliteitsrozen die u kunt kopen. Rozen die in Nederland goed groeien en bloeien. Klassiekers die we al jaren terug vinden in particuliere tuinen en topselecties van de laatste jaren. Het weer in de Benelux stelt namelijk eisen aan de roos. De roos die van oorsprong toch het liefst op plaatsen groeit met meer zonneschijn en warmte.

Makkelijke rozen voor de tuin

De rozen op tuinplantenwinkel zijn met geselecteerd op eigenschappen die ze juist wel geschikt maken voor het klimaat alhier. Wij leveren al onze rozen in pot. Dit heeft als voordeel dat ze jaarrond te planten zijn. Onze rozen worden goed verzorgd op de kwekerij en in ons plantencentrum. Ze krijgen regelmatig voeding en worden gesnoeid als dat nodig is. Dit is om ervoor te zorgen dat uw online aankoop een succes wordt. U hoeft zich dan ook geen zorgen te maken. Onze kwaliteitsrozen zullen in uw tuin binnen een paar weken de hoogte in gaan schieten, zodat u kunt genieten van een prachtige struikrozen, klimrozen of stamrozen.

Rozen verzorgen en snoeien

Rozen in de tuin vragen om regelmatige verzorging in de vorm van snoeien en bemesten. Door te snoeien gaat een roos vaak beter en langer bloeien. Voor het snoeien van rozen hebben we een blog geschreven waar u uitgebreide informatie vindt.

Het bloeien kost de plant veel energie en dus houdt deze tuinplant van een grond met veel voeding. Door de plant daarnaast regelmatig extra voeding te geven zal de plant beter bloeien en minder last hebben van aantastingen.

Ondanks onze zorgvuldige selectie kan het voorkomen dat uw gewenst rozensoort niet verkrijgbaar is in onze webshop. Bent u op zoek naar een bepaalde soort, maar ziet u deze niet in onze webshop? Neem dan gerust contact met ons op per mail en wij zoeken uit wat de mogelijkheden zijn.

 

Rozen zijn misschien wel de kleurrijkste bloemen van allemaal en bloeien in ontzettend veel kleuren en kleurstellingen

 

Inspiratie Rozen:

Trosrozen laten zich gemakkelijk in een border combineren met andere heesters en vaste planten

 

Trosrozen zoals deze Rosa 'Bonica' laten zich gemakkelijk in een border combineren met andere heesters en vaste planten. De roos zal telkens opnieuw knoppen vormen in de zomer. Zeker wanneer de uitgebloeide stengels worden afgeknipt.

De kleurenpracht van rozen is soms onwaarschijnlijk mooi

 

De kleuren van rozen leveren soms een prachtig contrast op met andere bloeiende planten in de border. Hier steekt de oranje Rosa 'Mein Munchen' prachtig af tegen de paarse lavendel.

 

rozen zijn ook verkrijgbaar op stam geënt of geoculeerd

 

Stamrozen zijn rozen gekweekt op een onderstam. Deze kleine boompjes zorgen voor een extra kleurenpracht op ooghoogte. Op de foto ziet u de Rosa 'Leonardo Davinci' op stam met daaronder de Rosa 'Schneewitchen'.

 

Video's over Rozen:

 

 

Rozen groeien goed op een voedselrijke bodems. Wij raden daarom aan om potgrond toe te voegen aan het plantgat.

 

 

Op ons plantencentrum en in onze webwinkel vindt u een groot assortiment rozen, klimrozen en rozen op stam. Onder de rozen bevinden zich bodembedekkende rozen, trosrozen, grootbloemige rozen, Engelse rozen en rozenbottelstruiken.

 

 

Een veelgebruikte plant om te combineren met rozen is lavendel. In deze video ziet u het verschil tussen de twee meestgebruikte lavendelsoorten.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.