Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over zilverkaars

Zilverkaars, dat is de Nederlandse naam van de Cimicifuga. Officieel zou de naam tegenwoordig Actaea moeten zijn, maar vele gebruiken nog de oude (en misschien wel betere?) naam Cimicifuga. Wij houden het hier op Zilverkaars. De naam die slaat op de prachtige bloeiwijze van deze grote vaste plant. Hij kan 150 tot wel 185 cm groot worden en heeft daardoor voldoende ruimte nodig om goed tot ontwikkeling te komen. Geef hem daarom bij voorkeur een plek achterin de grote vaste planten border. Ook achterin de grote tuin waar grote heesters en bomen staan, kan de Zilverkaars goed tot zijn recht komen. De tuinplant krijgt pas later in het jaar zijn bloemen, waardoor deze nog eens extra opvallen. De meeste planten zijn dan namelijk al op hun retour. 

Zilverkaars planten

De beste standplaats voor de Zilverkaars is een plek in de halfschaduw. Een deel van de dag zon is geen probleem, maar de hele dag de brandende zon vindt hij minder prettig. Daarnaast staat hij liever niet te droog. Houd hier tijdens warme en droge periodes rekening mee door hem op tijd voldoende extra water te geven. Als dit te vaak vergeten wordt, dan zal de Zilverkaars tijdens de bloeiperiode een stuk minder bloemen geven.

Zilverkaars snoeien en verzorgen

De Zilverkaars heeft geen bijzonder onderhoud nodig. In de wintermaanden sterft de plant af, waarna deze delen tot op de grond gesnoeid kunnen worden. Zilverkaars is goed winterhard. 

Zilverkaars kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

De Zilverkaars is een grote vaste plant. Bij Tuinplantenwinkel worden ze in een P9 pot verkocht. Het zijn dan nog jonge plantjes die in uw tuin pas echt goed tot ontwikkeling komen. Met de juiste zorg kan dit snel gaan, maar houd er rekening mee dat de Zilverkaars pas in het tweede jaar een echt mooi gevormde plant zal worden. Het jaar van (na) aanplant is echt een ontwikkelingsjaar. 

 

zilverkaars wordt redelijk groot en hoog

 

Inspiratie Zilverkaars:

zilverkaars komt erg goed tot zijn recht aan de achterkant in de border in de tuin

 

Zilverkaars groeit het beste in de halfschaduw op een niet te droge bodem. 

 

cimicifuga combineren met vaste planten in een border in de tuin

 

Zilverkaars snoei je rond maart terug, eerder kan je eventueel al uitgebloeide bloemen verwijderen. 

 

cimicifuga groeit in de halfschaduw het is een bosplant

 

Zilverkaars is goed winterhard, maar sterft af in de wintermaanden. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.