Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over lei sierpeer calleryana chanticleer

De bloei van de Leipeer Pyrus calleryana Chanticleer begint al vroeg in het voorjaar met een wit bloesemkleed om vervolgens snel in het blad te schieten. De leiboom krijgt deze prachtige bloesem dus op de kale takken nog voordat het blad aan de bomen verschenen is. Het blad van deze Lei sierpeer blijft verrassend lang aan de boom in de herfst. Dat is extra fijn wanneer u extra lang tegen een dichte wand aan wilt kijken. Er komen geen vruchten aan de Pyrus calleryana Chanticleer zoals bij een sierappel.

 

De fraaie herfstverkleuring van de Pyrys calleryana Chanticleer

Naast de prachtige witte bloesem heeft deze lei sierpeer nog een andere sierwaarde. Het blad van de Lei sierpeer Pyrus Calleryana Chanticleer verkleurt in het najaar afhankelijk van de standplaats geel tot oranje of zelfs rode tinten. Dit geeft de boom naast de bloesem in het voorjaar een hoge sierwaarde. Het blad blijft ook nog eens tot ver in de herfst (soms zelfs begin winter) aan deze mooie boom hangen.

 

Lei sierpeer Pyrus calleryana Chanticleer aanplanten

Voordat u de Pyrus calleryana Chanticleer gaat planten, is het belangrijk om de gewenste hoogte van de leiboom te bepalen. Eenmaal aangeplant, verandert deze namelijk niet meer. Er is keuze in zowel de stamhoogte en de grootte van het rek. Kijk voor de beschikbare stamhoogte en rek afmetingen bij de producten. De Lei sierpeer houdt van een plek in de zon of halfschaduw. De boom staat het beste in de volle grond. Daar kan hij een goed wortelgestel ontwikkelen. Dat heeft hij nodig, want de boom zaal door zijn naar verhouding vrij grote leirek flink wind vangen. De leiboom groeit in elke grondsoort, zolang deze maar goed waterdoorlatend is.

 

Graaf een ruim plantgat en meng de aarde uit dit gat met aanplantgrond. Aanplantgrond zorgt voor een goede en snelle ontwikkeling van de wortels. Zet de kluit in het plantgat en vul het gat aan met het mengsel van de aarde met de aanplantgrond. Om de kluit bij een hoop wind wat extra houvast te geven, worden er boompalen geplaatst. Zet de boompalen direct naast de kluiten en verbind deze met de stam van de boom met behulp van de meegeleverde boomband. Het eerste jaar na aanplant, is watergeven van de kluit erg belangrijk. Geef tijdens warme en droge periodes op tijd en voldoende water, om zo uitdroging van de kluit te voorkomen.

 

Op de kwekerij krijgt de kluit van de Pyrus calleryana Chanticleer soms een ijzeren korf. Deze zogenaamde draadkluit zorgt ervoor dat de wortels van de bomen mooi bij elkaar blijven tijdens het transport. Bij het planten van de bomen, kunt u dit gaaswerk gewoon laten zitten. Op den duur vergaat het ijzer en de wortels van de bomen groeien er doorheen.

 

Pyrus calleryana Chanticleer als leiboom snoeien

Het snoeien van een leivorm is niet moeilijk. Het scherm van deze lei sierpeer zal behoorlijk dicht groeien maar niet zo dicht als bij andere leibomen. Een leiboom dient minimaal eenmalig per jaar gesnoeid te worden. De beste snoeitijd is in de zomer rond juli/augustus of in de winter. Snoei of scheer langs het rek af zodat de hoofdtakken in tact blijven. Indien nodig kan rond mei de boom bemest worden met bijvoorbeeld Culterra

 

Leiboom Sierpeer Pyrus calleryana Chanticleer kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

De Lei sierpeer Chanticleer bieden we in diverse vormen aan op Tuinplantenwinkel.nl. De Classic versie is de klassieke variant van de leiboom, een hoge stam met daarboven het leirek. Daarnaast hebben we bijvoorbeeld ook de scherm variant, deze is uitermate geschikt om bijvoorbeeld lelijke muren te maskeren. Naast de leivarianten, heeft Tuinplantenwinkel.nl ook losse bomen op stam in het assortiment. Deze, naar verhouding, kleine bomen kunnen in veel tuinen een plek krijgen. Ook aan deze bomen op stam verschijnt natuurlijk de witte bloesem!

 

Naast de Pyrus calleryana Chanticleer is er nog een sierpeer. Dat is de Pyrus salicifolia Pendula. Deze soort heeft zijn grijs gekleurde bladeren als meest opvallende kenmerk. Ook deze sierpeer is als leiboom verkrijgbaar. Naast de leivorm is er van de Pyrus salicifolia Pendula ook een dakvorm. Dakbomen kunnen rondom het terras geplant worden om zo op een natuurlijke manier schaduw te geven.

 

De Lei sierpeer en alle andere producten zoals vaste planten, struiken, haagplanten en heesters worden door onze eigen bezorgdienst bij u thuis bezorgd. U hoeft niet thuis te zijn tijdens de bezorging. Als u aangeeft waar we de bestelling neer mogen zetten (bijvoorbeeld in de voortuin) dan zal de chauffeur dat altijd doen.

 

Veelgestelde vragen over de Lei Sierpeer Calleryana Chanticleer

De Lei sierpeer boom calleryana Chanticleer staat bij voorkeur in de zon, klopt dat?

Antwoord: Dat klopt. De leiboom sierpeer calleryana Chanticleer staat bij voorkeur op een zonnige plek. Ook in de halfschaduw zal de boom het prima doen; er hoeven immers geen vruchten af te rijpen. Hierdoor is veel zonlicht niet noodzakelijk voor de Sierpeer.

 

Hoe lei Sierpeer snoeien?

Antwoord: Het snoeien van een leiboom is niet moeilijk. De takken die het gestel van de leiboom vormen, worden nooit gesnoeid. Snoei altijd de zij takken en eventueel de toppen van de leibomen. Voor de Lei sierpeer geldt dat hij een zo dicht mogelijk scherm gaat vormen. Het beste kan de boom in de winter gesnoeid worden. De bladeren zijn dan van de boom gevallen, waardoor er een beter overzicht is in de takkenstructuur. Snoei de takken van het afgelopen jaar weg, maar laat ongeveer 10 centimeter staan. Aan deze kleine takjes groeien het jaar erop weer nieuwe zijscheuten. Deze kunt u een jaar later weer snoeien. Op die manier ontstaat er in de loop van de jaren een dicht pakket van takken aan de leibomen.

 

Hoe groot wordt een sierpeer?

Antwoord: De Siepeer Pyrus calleryana Chanticleer groeit uit tot een boom. Het zijn kleine bomen die maximaal zo'n vijf meter hoog worden. De leiboom is een ander verhaal. De leibomen worden na aanplanten niet meer hoger. Elk jaar worden de leibomen gesnoeid, zodat er na een aantal jaar een dicht rek ontstaat. Let op dat de stamhoogte van de bomen niet meer veranderd.

 

Wat kost een sierpeer?

Antwoord: De kosten van een Sierpeer boom zijn afhankelijk van de grootte en serie. De Pyrus calleryana Chanticleer als losse boom wordt in verschillende maten aangeboden. Hetzelfde geldt voor de leivorm van de Pyrus calleryana Chanticleer. Kijk voor de actuele prijzen van deze bomen bij het betreffende productt op Tuinplantenwinkel.nl

 

Is de Sierpeer Pyrus calleryana Chanticleer winterhard?

Antwoord: Jazeker, de sierpeer is goed winterhard. De bomen zijn daarentegen niet wintergroen. Het blad (met mooie herfstkleur) blijft lang aan de boom hangen, maar aan het eind van de herfst (of soms zelfs begin winter) vallen ze van de boom. Het nieuwe blad komt al vroeg in het voorjaar weer aan de bomen; de bomen bloeien zelfs nog eerder. De bloei start vaak al in het vroege voorjaar. Hierdoor is de boom maar een korte periode echt kaal, waardoor het een perfecte soort is om als leiboom te gebruiken.

 

Kan je een sierpeer eten?

Antwoord: Als er al vruchten aan de boom komen, dan zijn deze kleine peertjes niet eetbaar. Een Sierpeer boom krijgt nagenoeg geen vruchten. Als u wel vruchten aan een leiboom wilt hebben, dan kunt u beter voor een Lei Sierappel kiezen. Aan een Sierappel leiboom komen in het najaar vele opvallende vruchten te hangen.

 

Waar kan een sierpeer groeien?

Antwoord: De Sierpeer kan in elke goed doorlatende grondsoort uit de voeten en is goed winterhard. Daarnaast is de sierpeer perfect te combineren met andere bloeiende tuinplanten. Plant bijvoorbeeld Pluimhortensia's rondom de voet van de bomen. Afhankelijk van de stamhoogte kunt u voor de hoge plant Limelight gaan, of juist voor de laagblijvende Little Lime.

 

Heeft u de Sierpeer bomen geplant, zet dan direct daarna de andere planten in de grond. Als de struiken rondom de stam gelijk met de bomen worden geplant, kunnen de wortels van alle planten hun eigen weg vinden. Als de planten pas later gezet worden, kan het zijn dat de wortels van de bomen al flink ontwikkeld zijn, waardoor de nieuwe planten het lastiger krijgen om goed aan te slaan.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.