Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over skimmia's

Waar de meeste planten in de winter bladloos door het leven gaan, is de Skimmia juist in dit jaargetijde op zijn mooist. De Skimmia is een wintergroene struik met groene of soms bontgekleurde bladeren. Er zijn mannelijke en vrouwelijke planten waarbij de vrouwelijke planten zich onderscheiden met gekleurde bessen tijdens de wintermaanden en mannelijke plannen dan juist getooid gaan met bloemhoofdjes (in knop) die de plant tijdens de winter extra kleurrijk maken.

 

Planten in de tuin

De fraaie bloemhoofdjes zijn zeer decoratief en worden gebruikt om kerststukjes op te vrolijken. Ook in de tuin zijn deze planten een succes. Ze houden van een plaats in de halfschaduw of schaduw; ochtend- en/of avondzon is meer dan genoeg. In het voorjaar springen de bloemhoofdjes open en bloeit de plant wit of witroze. Vrouwelijke planten tooien zich met mooie rode bessen. De bontbladige ‘Magic Marlot' zorgt ook in de zomer voor een vrolijk accent door het bontgekleurde blad. De groene bloemhoofdsoorten, zoals de ‘Fincy', zijn erg in opkomst. Ze combineren mooi in borders en zijn wintergroene heesters. De ‘Fragant Cloud' heeft weer terra-achtige tinten, die mooi combineren met een pot.

 

Voor een goede besdracht van de Skimmia in de tuin is het noodzakelijk om bij een mannelijke en vrouwelijke plant bij elkaar te planten. De bijen, hommels en andere nectarliefhebbers zorgen dan voor een goede bestuiving.

 

Dwergskimmia bij Tuinplantenwinkel.nl

De meeste Skimmia's worden niet veel hoger dan 1 meter maar een aantal soorten blijft nog een stuk lager. Deze zogenaamde dwergskimmia's zijn een sieraad voor de tuin, maar kunnen ook goed in een pot staan op een schaduwrijke plek. Een bekende dwergsoort is de besdragende reevesiana. Deze besdragende soort is bovendien eenhuizig en heeft dus geen mannelijke plant nodig om bes te dragen.

 

In onze webwinkel bieden wij een heel mooi assortiment Skimmia's aan die u bij een gemiddeld tuincentrum niet vindt. Kortom: online bestellen is een waar genot bij Tuinplantenwinkel.nl.

 

Veelgestelde vragen over Skimmia's:

Waar plaats je een Skimmia?

Antwoord: Een Skimmia staat graag op een standplaats die halfschaduw is. Wat zure grond met eventueel wat extra tuinturf is helemaal perfect. De lichtzure grond moet wel op een goed afwaterende plaats in de tuin zijn. Kan het overtollig water niet weg dan staan de wortels te lang nat en dat vind deze plant niet prettig.

 

Kan een Skimmia in de volle zon?

Antwoord: Als de Skimmia japonica in de hete zomer in de zon staat kan het blad verbranden, er verschijnen dan gele vlekken op de bladeren. De Skimmia mag gerust wat zon hebben maar graag niet op heetste van de dag. Deze heester houdt niet van natte voeten en de ph waarde van de grond moet niet te hoog zijn. De standplaats kan het beste halfschaduw tot schaduw zijn. De donkergroene bladeren blijven in wat meer schaduw mooi van kleur.

 

Hoe lang bloeit een Skimmia?

Antwoord: De Skimmia is een plant die een lange periode mooi is in de tuin. Vaak verschijnen in de loop van het najaar / winter de bloemen al met dichte bloemknoppen. De crèmewitte bloemen verschijnen vroeg in het voorjaar en gaan dan ook pas open. Ook kunnen de bloemknoppen rood van kleur zijn. De Skimmia groeit als een dicht vertakte struik uit met donkergroene langwerpige bladeren. Het blad is vaak glanzend. De Skimmia krijgt geurende bloemen.

 

Wat is het verschil tussen een mannelijke plant en een vrouwelijke plant?

Antwoord: Het verschil zit hem in de bloemen en bessen. Vrouwelijke Skimmia's krijgen de gekleurde bessen in de winter en mannelijke Skimmia's krijgen de bloemen die in trossen staan. De vrouwelijk Skimmia krijgt eerst crèmewitte bloemen en door de bestuiving van de mannelijke planten verschijnen op den duur de bessen. Er zijn ook Skimmia die bijvoorbeeld witte bloemen krijgt en daarna witte bessen.

 

Moet een Skimmia gesnoeid worden?

Antwoord: Er is alleen vormsnoei nodig, dus Skimmia snoeien is niet echt nodig. De Skimmia planten groeien van nature al als een bolvormige struik. De uitgebloeide bloemen mag men verwijderen en oude gele bladeren ook. De volwassen hoogte van een Skimmia varieert van 40 tot 100 cm. Een Skimmia kan zowel in grote als kleine tuinen worden toegepast. Een Skimmia combineren met andere planten is heel goed mogelijk.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.