Skimmia japonica 'Kew Green'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Skimmia (Mannelijk)
Bloeitijd: Maart - April
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 100 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm
Door ons geleverde hoogte: 25/30 cm
Beschrijving

Skimmia japonica 'Kew Green' of Skimmia

Skimmia japonica 'Kew Green' is een compacte, langzaam groeiende heester, met glanzende, lancetvormige, groene bladeren. De bloemknoppen zijn groengeel en geven sierwaarde in het najaar en winter. De bloeitijd begint in april-mei met geurende, roomwitte bloemtrossen, die bijen en vlinders aantrekken. Het is een mannelijke Skimmia, dus komen er aan deze tuinplant alleen bloemen en geen bessen. Skimmia is groenblijvend en vrij goed winterhard. Deze Skimmia is ook bekend onder de naam Skimmia x confusa 'Kew Green'.

 

Standplaats: Skimmia japonica 'Kew Green'

Deze tuinplant geeft de voorkeur aan een plaats in de halfschaduw in een humusrijke, vochtige, lichtzure bodem. Gebruik veel tuinturf bij het aanplanten van Skimmia japonica 'Kew Green' voor het behoud van de zure bodemgesteldheid. De turf goed mengen met de bestaande tuingrond. 

 

Skimmia japonica 'Kew Green' snoeien en onderhouden

Strooi ieder voorjaar nog wat extra tuinturf rond de voet van de Skimmia voor het behoud van het zurige bodemmilieu, dat zorgt voor de mooie, donkergroene bladeren. Er is alleen vormsnoei nodig; de beste tijd is in het voorjaar na de bloei. Potplanten na een paar jaar overplanten in een grotere pot en weer tuinturf toevoegen. De Skimmia japonica 'Kew Green' | Skimmia (Mannelijk) koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.