» Yucca filamentosa

Yucca filamentosa

Product informatie

Nederlandse naam: Palmlelie
Bloeitijd: Juli - Augustus
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Blauw/groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 21 cm
Door ons geleverde hoogte: 30/40 cm

Yucca filamentosa of Palmlelie - Informatie:

Yucca filamentosa doet denken aan een Agave of Palm ( Nederlandse naam is Palmlelie). Deze tuinplant heeft harde, puntige, leerachtige, blauwgrijze bladeren zonder stekels die rozetvormig laag bij de grond blijven. In juni groeit er vanuit het hart van de plant een grote stengel van wel 150 cm, waaraan op vele hoogtes zijtakjes met bloemen worden gevormd. In juli begint de spectaculaire bloei met grote, klokvormige, witte bloemen in afhangende trossen. Alhoewel zijn uiterlijk anders doet vermoeden, is de Palmlelie goed winterhard en blijft hij zijn groene bladeren behouden. Deze tuinplant staat het liefst in de volle zon op een wat drogere grond. Verwijder oude bloemen pas aan het eind van het seizoen, als ze helemaal verkleurd en uitgedroogd zijn. Snoei ze zo diep mogelijk af; natuurlijk zonder de rest van de tuinplant te beschadigen. Jonge planten moeten in strenge winters beschermd worden door een mulchlaag van afgevallen bladeren rond de voet. In het voorjaar pas de dode en uitgedroogde bladeren rond de voet verwijderen; zij vormen in de winter een natuurlijke bescherming tegen te felle kou. Haal alleen die bladeren weg, die gemakkelijk van de plant afscheuren. Op de uitlopende wortels vormen zich nieuwe scheuten; als ze voldoende groot zijn kunt u ze afsteken en opnieuw planten.


Yucca filamentosa is een groenblijvende tuinplant. Deze Palmlelie bloeit van juli t/m augustus met witte bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 200 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon - halfschaduw.



De Yucca filamentosa | Palmlelie koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.