Informatie over lagerstroemia indica

Van oorsprong is de Lagerstroemia indica een mediterrane tuinplant. Experimenteren door de kweker heeft gezorgd dat er nu soorten zijn, die ook in ons klimaat voldoen. Deze variëteiten zijn goed winterhard en verdragen een temperatuur van -15 graden. De bloemtrossen hebben iets weg van de sering (in het voorjaar); de bloei is alleen in een heel ander jaargetijde (de late zomer en herfst). Behalve de kleurige bloei, verkleurt het blad in de herfst vaak prachtig. Tuinplantenwinkel.nl heeft verschillende soorten van deze tuinplant. 

 

Lagerstroemia indica planten

Geef Lagerstroemia-struiken een warme, zonnige, beschutte standplaats, in een goed doorlaatbare, humusrijke bodem. Deze tuinplant verdraagt droogte. Voordat u gaat planten, moet eerst de grond goed worden losgemaakt. Dan graaft u een plantgat dat net iets breder en dieper is dan de kluit in de pot. Meng wat aanplantaarde door de grond in het gat: dat bevordert het aangroeien. Haal de plant uit de pot en zet hem in het gat. Doe er dan flink wat water bij en maak het gat dicht met omliggende aarde. Druk die stevig aan. Indien u een boompje plant kunt u er ter versteviging een boompaal bij zetten. U kunt dat ook bij Tuinplantenwinkel.nl bestellen. Vraag indien nodig gerust advies.

 

Lagerstroemia indica snoeien en verzorgen

In maart kunt u de Lagerstroemia indica struik eventueel terugsnoeien tot 20 á 30 cm boven de grond, maar u kunt de heester ook door laten groeien. Als u dat wilt, dan is er geen snoei nodig. Bij de boom snoeit u beschadigde en verstorende takken weg, zover als nodig. In de zomer zal de struik of boom nieuwe scheuten ontwikkelen, waaraan de plant gaat bloeien. Het is verstandig om de stam en de takken van deze tuinplant in de winter tegen strenge vorst te beschermen met bv. vliesdoek.

 

De Lagerstroemia als struik, hoogstam boom of meerstammige boom

Wanneer we het hebben over de Lagerstroemia indica, dan hebben we het zowel over een struik als over een boom. Op deze pagina wordt de Lagerstroemia als struik beschreven. In onze webshop vindt u ook de Lagerstroemia als boom. De hoogstam Lagerstroemia vindt u hier en de struik kan door de juiste snoei toe te passen uitgroeien tot een meerstammige boom.

 

De Lagerstroemia is een exotische boom, maar ook een struik

De Lagerstroemia indica, ook wel bekend als Indische sering, is een exotische boom afkomstig uit de regio rond de Middellandse Zee. Deze mooie boom staat bekend om zijn opvallende bloesem en kan zowel als kleine boom in kleine tuinen worden geplant, maar komt ook voor als struik tussen vaste planten. Lagerstroemia bomen zijn een prachtige aanvulling op elke tuin, of het nu gaat om een hoogstam boom of meerstammige bomen. De Lagerstroemia indica bloeit overvloedig met kleurrijke bloemen die variëren afhankelijk van de Lagerstroemia indica soorten.

 

Hoewel het een exotische plant betreft, zijn er winterharde soorten van de Lagerstroemia die het goed doen in Nederland en België. Bescherming tegen strenge vorst en een goed wortelgestel helpt de Lagerstroemia de winter door. Het is aan te raden om deze plant in de volle grond te planten waar hij zich goed kan ontwikkelen. De Lagerstroemia indica is als struik en ook als boom een opvallende toevoeging aan uw tuin. Met zijn exotische uitstraling en kleurrijke bloesem is het een plant die zeker de aandacht trekt. En met de juiste zorg kan hij zelfs de koudere maanden overleven. Hier hoeft u niet eens groene vingers voor te hebben.

 

Veelgestelde vragen over Lagerstroemia indica

Is de Lagerstroemia winterhard?

Antwoord: Er zijn verschillende lagerstroemia indica soorten. Deze zijn allemaal redelijk winterhard. Toch is het aan te raden om de Indische sering tijdens strenge vorst (kouder dan -10 graden celsius) te beschermen met bijvoorbeeld vliesdoek. Het beste kunnen de Lagerstroemia indica soorten op een beschutte plek staan. In de volle zon, maar in de winter beschut tegen koude oosten wind.

 

Is Lagerstroemia groenblijvend?

Antwoord: De Lagerstroemia indica of Indische sering is niet groenblijvend. De plant of boom verliest in de winter zijn blad.

 

Hoe lang bloeit Lagerstroemia?

Antwoord: Lagerstroemia indica soorten beginnen aan het eind van de zomer met hun bloei. Deze bloei houdt zo'n 4 tot 6 weken aan.

 

Hoe snel groeit een Lagerstroemia?

Antwoord: De Lagerstroemia indica kan zowel als struik of boom aangeplant worden. De struiken kunnen in de loop van de jaren uitgroeien tot meerstammige bomen. Voor een boom is de Lagerstroemia indica een traag groeiende soort. Veel hoger dan 4 tot 5 meter wordt deze Indische sering niet. Hierdoor is deze kleine boom prima geschikt om in een kleine tuin aangeplant te worden.

 

De heesters groeien ook langzaam. Hierdoor kunnen ze ook in een pot aangeplant worden. Zorg wel voor een voldoende grote pot, zodat de kluit en de wortels van de planten zich goed kunnen ontwikkelen.

 

Wat kost een Lagerstroemia?

Antwoord: De heesers (struikvorm) van de Lagerstroemia indica zijn een stuk voordeliger dan de bomen. Kijk voor de actuele prijzen op de webwinkel bij de producten.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.