Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over lagerstroemia indica

Van oorsprong is de Lagerstroemia indica een mediterrane tuinplant. Experimenteren door de kweker heeft gezorgd dat er nu soorten zijn, die ook in ons klimaat voldoen. Deze variëteiten zijn goed winterhard en verdragen een temperatuur van -15 graden. De bloemtrossen hebben iets weg van de sering(in het voorjaar); de bloei is alleen in een heel ander jaargetijde (de late zomer en herfst). Behalve de kleurige bloei, verkleurt het blad in de herfst vaak prachtig. Tuinplantenwinkel.nl heeft verschillende soorten van deze tuinplant. 

Lagerstroemia indica planten

Geef Lagerstroemia-struiken een warme, zonnige, beschutte standplaats, in een goed doorlaatbare, humusrijke bodem. Deze tuinplant verdraagt droogte. Voordat u gaat planten, moet eerst de grond goed worden losgemaakt. Dan graaft u een plantgat dat net iets breder en dieper is dan de kluit in de pot. Meng wat aanplantaarde door de grond in het gat: dat bevordert het aangroeien. Haal de plant uit de pot en zet hem in het gat. Doe er dan flink wat water bij en maak het gat dicht met omliggende aarde. Druk die stevig aan. Indien u een boompje plant kunt u er ter versteviging een boompaal bij zetten. U kunt dat ook bij Tuinplantenwinkel.nl bestellen. Vraag indien nodig gerust advies.

Lagerstroemia indica snoeien en verzorgen

In maart kunt u de Lagerstroemia-struik terugsnoeien tot 20 á 30 cm boven de grond. Bij de boom snoeit u beschadigde en verstorende takken weg, zover als nodig. In de zomer zal de struik of boom nieuwe scheuten ontwikkelen, waaraan de plant gaat bloeien. Het is verstandig om deze tuinplant in de winter tegen vorst te beschermen met bv. vliesdoek.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.