U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Zonnehoed | Tuinplantenwinkel.nl

Informatie over zonnehoed

Zonnehoed komt oorspronkelijk voor op de Noord-Amerikaanse prairies. De Zonnehoedsoorten die we nu kennen, kennen hun oorsprong bij die plant; ook wel Echinacea genoemd. Daarnaanst zijn er ook Rudbeckia's Deze beide margrietachtige bloemen staan heel mooi in uw border en trekt vlinders en bijen aan. De bloemblaadjes zijn iets afhangend, het hart van de bloem is vrij dik en oranjebruin tot zwart bij de Rudbeckia. Er zijn verschillende ook soorten die roze, geel en wit bloeien. De bloemen staan op vrij dikke, stevige stelen. Deze tuinplant is geschikt voor de border tussen andere vaste planten, maar u kunt er ook een plantvak mee aanplanten of ze in een plantenbak zetten. Er worden aan de Echinacea daarnaast geneeskrachtige eigenschappen toegekend, het zou volgens de indianen helpen tegen verkoudheid en griepachtige verschijnselen. 

Zonnehoed planten

Deze sterke tuinplant kan van het voorjaar tot in de herfst geplant worden. Geef Zonnehoed een zonnige of halfschaduwrijke plek. Normale, niet te natte, voedzame, kalkrijke tuingrond is geschikt. Geef de plant de ruimte, zodat de zon er goed bij kan.

Zonnehoed verzorgen

Na de winter kunt u de lelijke delen en oude bloemen van de plant wegknippen. In de winter laat u de oude bloemen gewoon staan. De vogels komen op de zaaddozen af. Vanuit de grond ontwikkelen zich in het voorjaar nieuwe scheuten, dan wat mest geven en indien nodig wat kalk strooien.

 

De roze Zonnehoed is wellicht toch wel de bekendste

 

Inspiratie Zonnehoed:

Zonnehoed combineert goed in een cottageborder

 

In een weelderige border hoort de Echinacea en Rudbeckia ook zeker thuis! 

Witte zonnehoed

 

De witte Echinacea combineert met vrijwel alle kleuren. 

 

Zonnehoed is er in vele kleuren

 

De bekendste zonnehoed is toch wel de roze Echinacea, deze combineert gemakkelijk met andere vaste planten en grassen

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.