Menu
Geen producten gevonden

Informatie over abrikoos

De Abrikoos bloeit al in maart-april met kleine, roze en witte bloemetjes, die gevoelig zijn voor nachtvorst. De Abrikoos komt vooral voor in de Zuid-Europese landen Griekenland, Turkije, Italië en Spanje. In beginsel is de Abrikoos zelfbestuivend, maar een tweede boom erbij zorgt vaak voor meer vruchten. U moet wel even geduld hebben, want na de aanplant duurt het 3 of 4 jaar voordat de tuinplant vrucht begint te dragen. Nadat uit de bloemen het begin van een abrikoos is gegroeid, krijgt de boom pas bladeren. Tuinplantenwinkel heeft in het assortiment een laagstam- en een halfstamvariant: Prunus armeniaca ‘Bergeron’. De stam van deze tuinplant wordt door het ent-proces niet hoger, maar wel dikker.

 

Standplaats 

Geef de Abrikoos de ruimte, die hij nodig heeft om te groeien. Plant hem op een beschutte plaats (beschermd tegen vroege nachtvorst) in de volle zon in een waterdoorlatende, humusrijke bodem. Fruit rijpt het beste met veel zon en deze tuinplant begint al vroeg in het jaar met de vruchtontwikkeling.

 

Snoei en onderhoud 

Nadat in augustus de vruchten geoogst zijn, is goede snoei noodzakelijk. Het belangrijkste is dat de boom een open kroon krijgt, zodat  zon en warmte alle vruchten goed kunnen bereiken. Beperk het aantal hoofdtakken, waarop de vruchtdragende zijtakken kunnen groeien. Knip alle, lange, dunne scheuten terug tot op 10 cm van de dikkere hoofdtak. De Abrikoos kan in het Nederlandse klimaat last krijgen van de krulziekte. De naam zegt het al: de bladeren gaan krullen; verwijder deze bladeren meteen en gooi ze in een afsluitbare GFT-bak. Strooi na de snoei wat Culterra of koemestkorrels rond de stam.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.