Menu
Geen producten gevonden

Informatie over hibiscus

Hibiscus struiken zijn zeer geliefde planten die in vele tuinen hun plekje veroverd hebben. Als ze maar een beetje zon krijgen, trakteert de Hibiscus u de hele zomer door op de mooiste bloemen. De Hibiscus is er in vele verschillende soorten. Op Tuinplantenwinkel.nl worden de winterharde soorten aangeboden; er bestaan ook soorten die geen (of slechts enkele graden) vorst verdragen. Een soort die de laatste jaren in opkomst is, is de Hibiscus XXL of Moeras hibiscus. Deze soort is voldoende winterhard om in het Nederlandse klimaat aangeplant te kunnen worden. Hij kenmerkt zich door de bijna onwerkelijk grote bloemen en is in verschillende bloemkleuren leverbaar. 

Hibiscus planten

Hisbiscus staan bij voorkeur op een zonnige plek. Ze kunnen een plek krijgen achterin de grotere border, maar ook solitair komen ze heel goed tot hun recht. Daarnaast kan Hibiscus ook heel goed in een pot aangeplant worden. Op die manier kan hij het terras of balkon in de zomermaanden flink opfleuren. Maak bij het aanplanten in de tuin een ruim plantgat. Maak ook de bodem van het plantgat goed los. Zo kan eventueel teveel aan water tijdens natte periodes goed de grond in trekken. Gebruik tijdens het zetten aanplantgrond. Vermeng dit met de aarde die u gebruikt voor het opvullen van het plantgat. De aanplantgrond zorgt voor een goede start van de wortels van de Hibiscus.

Hibiscus snoeien en verzorgen

De Hibiscus syriacus heeft een opgaande groeiwijze. In de breedte valt de ruimte die hij nodig heeft mee. Mocht de struik na een aantal jaar te hoog worden, dan kan Hisbiscus prima gesnoeid worden. Doe dit bij voorkeur na de bloei of in het vroege voorjaar. De Hibiscus XXL dient na de winter meestal tot bijna op de grond terug gesnoeid te worden omdat de takken tijdens strenge vorst invriezen. Na de winter loopt deze XXL Hibiscus vanuit de grond weer uit. Op deze nieuwe takken komen in de zomer maanden weer bloemen te staan.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.