Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over olijfwilg boom

Door zijn grijsgroene bladeren heeft de Olijfwilg boom een mediterrane uitstraling. Dit verklaart waarschijnlijk mede de oorzaak van zijn Nederlandse naam. De bladeren zijn glanzend groen met een witte viltige waas aan de bovenkant en grijs-zilver kleurig aan de onderkant. Ze blijven ook in de winter aan de tuinplant zitten.

 

De Olijfwilg is goed bestand tegen luchtverontreiniging en zeelucht en is daarom geschikt voor de kuststreken. In de late zomer verschijnen er kleine, geurige, roomwitte bloemetjes, die kunnen uitgroeien tot oranjerode besjes met een zilveren gloed. Een Olijfwilg is door zijn wintergroene kwaliteiten en decoratieve vruchten een van de allerbeste opties als sierlijke boom in uw tuin.

Wat is de beste standplaats voor een Olijfwilg?

De Olijfwilg boom groeit zowel in de zon als in de halfschaduw heeft op zijn standplaats niet veel vocht nodig en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Omdat deze tuinplant goed tegen zoute lucht kan, wordt hij ook veelvuldig aangeplant in de kuststreken als solitair in tuinen en parken en natuurlijk ook als haagplant.

Hoe plant u een Olijfwilg aan?

Net zoals bij iedere boom is het ook bij het aanplanten van een Olijfwilg belangrijk om een gat te graven waar de kluit van de boom gemakkelijk in past. Door de grond van het plantgat met een schep los te maken, zullen de wortels gemakkelijker en sneller aangroeien. Door aanplantgrond te gebruiken krijgen de wortels extra voedingsstoffen die de groei bevorderen. Zorg ervoor dat de bovenkant van de kluit nooit lager dan de grond eromheen komt te zitten. Zo voorkomt u dat de kluit gaat rotten en dus niet aan zal groeien.

 

Zet de boom recht door van een afstandje en van verschillende kanten te kijken en stamp daarna de grond rondom de kluit aan met de hak van uw schoen. Door een boompaal met boomband te gebruiken, blijft de boom ook tijdens harde wind recht staan en zal hij sneller groeien en bladeren ontwikkelen.

 

Zowel de aanplantgrond als de boompaal voegt u in onze webshop eenvoudig toe aan uw bestelling. Op deze manier heeft u gelijk alle benodigdheden bij de hand om de Olijfwilg bomen de beste start te geven in uw tuin. Ook voldoende water geven in drogere periodes is onmisbaar voor een snelle ontwikkeling van de boom.

Hoe snoeit u een Olijfwilg? 

Het snoeien is sterk afhankelijk van de gewenste vorm van de olijfwilg. Mag hij een beetje natuurlijk en weelderig uitgroeien met meer bloemen en besjes, dan volstaat minder vaak en niet te veel knippen.

 

Voor een meer strakkere vorm is snoei in het late voorjaar de beste optie, met als gevolg dat er wel minder bloemen en bessen zullen groeien. Snoei in een hete, zonnige periode maar altijd op een bewolkte dag, zodat de vrij komende bladeren van de boom niet zeker niet zullen verbranden.

Elaeagnus ebbingei online kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

De ene Olijfwilg boom is de andere niet, maar de Elaegnus ebbingei is via onze webshop te krijgen in verschillende formaten en vormen. Zowel als losse boom of als leiboom om te zorgen voor meer privacy. Zelfs een kleine tuin is ermee af te schermen, omdat ze te plaatsen zijn op een klein oppervlak en toch zorgen voor veel blijvend groen. 

 

Nadat u de laatste stap van uw bestelling afgerond heeft, gaan onze medewerkers aan de slag om uw gekozen bomen en planten te verzamelen en zorgvuldig in te pakken. Wij hebben een eigen bezorgdienst en zo krijgt u de Olijfwilg thuis bezorgd door een van onze chauffeurs. Bij het bestellen kunt u een plaats aangeven waar onze chauffeur de planten neer kan zetten als u zelf niet thuis bent. Zo hoeft u er niet op te blijven wachten.

Koop deze mooie bomen nu direct op Tuinplantenwinkel.nl

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.