Informatie over olijfwilg boom

Door zijn jongere takken met grijsgroene bladeren heeft de Olijfwilg boom (of Elaeagnus ebbingei zoals hij in het Latijn heet) een mediterrane uitstraling. Dit verklaart waarschijnlijk mede de oorzaak van zijn Nederlandse naam. De bladeren zijn glanzend groen met een witte viltige waas aan de bovenkant en grijs-zilver kleurig aan de onderkant. Ze blijven ook in de winter aan de tuinplant zitten.

 

De Olijfwilg of elaeagnus ebbingei  is goed bestand tegen luchtverontreiniging en zeelucht en is daarom geschikt voor de kuststreken. In de late zomer verschijnen er kleine, geurige, roomwitte bloemetjes, die kunnen uitgroeien tot oranjerode besjes met een zilveren gloed het blad is grijs. Een Olijfwilg is door zijn wintergroene kwaliteiten en decoratieve vruchten een van de allerbeste opties als sierlijke boom of struik in uw tuin.

 

De olijfwilg boom is bij tuinplantenwinkel.nl verkrijgbaar als olijfwilg op stam, als bolvorm en als lage of hoge leivorm. Deze wilg combineert uitstekend met de bloeiende struiken vaste planten en andere tuinplanten in uw border en ook in pot is hij een aanwinst voor uw tuin. Het beste kunt u hem inplanten met aanplantgrond de elaeagnus ebbingei verlangt enig van standplaats en ook als border plant of als haag plant is hij heel goed aan te planten de olijfwilg staat graag in de zon de naam olijfwilg heeft hij gekregen door zijn wilg achtige blad. snoeien van deze plant is erg gemakkelijk hij schiet heel snel weer uit met nieuwe jonge scheutjes.

 

Let op u kunt de elaeagnus ebbingei het beste inplanten in de vollegrond hij kan in een pot staan of geplant worden in een plantenbak maar als hij dan in de felle zon staat kan hij last krijgen van droogte houd daar rekening mee of zet de pot op een schaduw plek dan is hij ook wat beschermd tegen de vorst.

 

Olijfwilg bomen aanplanten

De wintergroene olijfwilg bloeit met witte bloemen en staat graag op humusarme grond droge grond op een beschut plekje in de volle grond. Net zoals bij iedere boom is het ook bij het aanplanten van een Olijfwilg belangrijk om een gat te graven waar de kluit van de boom gemakkelijk in past. Door de grond van het plantgat met een schep los te maken, zullen de wortels gemakkelijker en sneller aangroeien. Zorg ervoor dat de bovenkant van de kluit nooit lager dan de grond eromheen komt te zitten. Zo voorkomt u dat de kluit gaat rotten en dus niet aan zal groeien. 

 

Zet de boom recht door van een afstandje en van verschillende kanten te kijken en stamp daarna de grond rondom de kluit aan met de hak van uw schoen. Door boompalen met boomband te gebruiken, blijft de boom ook tijdens harde wind recht staan en zal hij sneller groeien en bladeren ontwikkelen.

 

Zowel de aanplantgrond als de boompaal voegt u in onze webshop eenvoudig toe aan uw bestelling. Op deze manier heeft u gelijk alle benodigdheden bij de hand om de Olijfwilg bomen de beste start te geven in uw tuin. Ook voldoende water geven in drogere periodes is onmisbaar voor een snelle ontwikkeling van de boom.

 

Snoeien en verzorging Olijfwilg

Het snoeien is sterk afhankelijk van de gewenste vorm van de olijfwilg. Mag hij een beetje natuurlijk en weelderig uitgroeien met meer witte bloemetjes en besjes, dan volstaat minder vaak en niet te veel knippen. Een paar oude takken verwijderen is meestal voldoende.

 

 Voor een meer strakkere vorm is snoei in het late voorjaar de beste optie, met als gevolg dat er wel minder bloemen en bessen zullen groeien. Snoei in een hete, zonnige periode maar altijd op een bewolkte dag, zodat de vrij komende bladeren van de boom niet zeker niet zullen verbranden.

 

Veelgestelde vragen over de Olijfwilg boom

Hoe groot wordt de ebbingei olijfwilg?

Antwoord: Afhankelijk van de standplaats wordt deze plant zo'n 2,5 - 3,5 meter hoog.

 

Heeft deze boom doorlatende grond nodig?

Antwoord: De Elaeagnus ebbinge stelt weinig eisen aan de grondsoort en voelt zich overal wel thuis.

 

Is de ebbingei olijfwilg wintergroen?

Antwoord: Ja, deze boom of struik is bladhoudend en blijft ook in de winter groen.

 

Wat is de beste standplaats voor een Olijfwilg?

Antwoord: De Olijfwilg boom groeit zowel in de zon als in de halfschaduw en heeft op zijn standplaats niet veel vocht nodig. Omdat deze tuinplant goed tegen zoute lucht kan, wordt hij ook veelvuldig aangeplant in de kuststreken als solitair in tuinen en parken en natuurlijk ook als haagplant.

 

Elaeagnus ebbingei online kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

De ene Olijfwilg boom is de andere niet, maar de Elaegnus ebbingei is goed winterhard en via onze webshop te krijgen in verschillende formaten en vormen. Zowel als losse boom of als leiboom om te zorgen voor meer privacy. Zelfs een kleine tuin is ermee af te schermen, omdat ze te plaatsen zijn op een klein oppervlak en toch zorgen voor veel blijvend groen. 

 

Nadat u de laatste stap van uw bestelling afgerond heeft, gaan onze medewerkers aan de slag om uw gekozen bomen en planten te verzamelen en zorgvuldig in te pakken. Wij hebben een eigen bezorgdienst en zo krijgt u de Olijfwilg thuis bezorgd door een van onze chauffeurs. Bij het bestellen kunt u een plaats aangeven waar onze chauffeur de planten neer kan zetten als u zelf niet thuis bent. Zo hoeft u er niet op te blijven wachten.

 

U bent natuurlijk ook van harte welkom op onze kwekerij voor direct contact met onze professionele en enthousiaste medewerkers en een heerlijk kopje koffie of thee.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.