Informatie over mispelbomen

Mispelbomen bloeien in mei met vrij grote, witte bloemen, waaruit kleine, goudbruine vruchten groeien met een opvallende vorm. De boom lijkt wel een beetje op een appelboom, de takken zijn wat warriger en hebben de neiging te gaan hangen. De vrucht komt al voor in de tijd van de Romeinen en zij hebben hem over een groot gedeelte van het Rijk verspreid. De vruchten zijn in oktober rijp, maar dan nog niet eetbaar; ze smaken dan nog melig en wrang. De mispels moeten dan nog gaan fermenteren of gisten , waardoor er suikers worden gevormd, die de vrucht een zoetere smaak geven. Als de eerste nachtvorst al geweest is, is de mispel pas eetbaar. Eet hem dan snel op want kort daarna begint hij echt te rotten. Tuinplantenwinkel heeft diverse soorten van deze tuinplant in het assortiment:  Mespilus germanica ‘Westerveld’ als miniboom, als laagstam en als halfstam; de “gewone” Mespilus germanica als volwassen boom en de Mespilus germanica ‘Nottingham’ – XL: in struik model. 

Mispelbomen standplaats

Elke fruitboom staat het liefst in de zon, zodat de vruchten goed kunnen rijpen. Ook Mispelbomen staan graag in de zon in een licht vochtige, humusrijke bodem en stelt niet zoveel eisen aan de grondsoort.

Mispelbomen snoeien en verzorgen

De mini-mispel is een patioboom en wordt vaak in een kuip voor op het balkon of terras aangeplant. Deze mini mispelbomen groeien heel langzaam en dan nog vrijwel alleen in de hoogte en hebben daarom nauwelijks snoei nodig. Geef de mini mispel in pot bij heet weer wel regelmatig water. Knip bij de andere soorten op een vorstvrije dag in de winter oude, uitgedroogde takken en vorm verstorende twijgen helemaal weg.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.