U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Mispelbomen | Tuinplantenwinkel.nl

Informatie over mispelbomen

Een Mispelboom (Mespilus germanica) bloeit in mei met vrij grote, witte bloemen, waaruit kleine, goudbruine vruchten groeien met een opvallende vorm. De Mispelboom lijkt wel een beetje op een appelboom alleen zijn de takken wat warriger en hebben ze de neiging te gaan hangen. De vrucht komt al voor in de tijd van de Romeinen en zij hebben hem over een groot gedeelte van het Rijk verspreid. Een Mispel is vergeten fruit wat niet meer in de supermarkt of bij de groentenboer te vinden is. U kunt dit vergeten fruit weer nieuw leven in blazen door een Mispelboom aan te planten en het Mispel fruit zelf te gaan kweken.

 

De vruchten zijn in oktober rijp, maar dan nog niet eetbaar; ze smaken dan nog melig en wrang. De mispels moeten dan nog gaan fermenteren of gisten , waardoor er suikers worden gevormd, die de vrucht een zoetere smaak geven. Als de eerste nachtvorst al geweest is, is de mispel pas eetbaar. Eet hem dan snel op want kort daarna begint hij echt te rotten. Tuinplantenwinkel heeft diverse soorten van de Mispelboom in het assortiment:  Mespilus germanica ‘Westerveld’ als miniboom, als laagstam en als halfstam; de “gewone” Mespilus germanica als volwassen boom en de Mespilus germanica ‘Nottingham’ – XL: in struik model. 

Wat is de beste standplaats voor een Mispelboom?

De Mespilus germanica staat het liefst in de zon, zodat het mispel fruit goed kan rijpen. De Mispelboom staat dus graag in de zon in een licht vochtige, humusrijke bodem en stelt verder niet zoveel eisen aan de grondsoort. 

Een Mispel snoeien

Een Mispelboom is er in verschillende formaten en het hangt van het formaat van de Mespilus germanica af hoe de Mispel snoeien het beste kan. De mini-mispel is een patioboom en wordt vaak in een kuip voor op het balkon of terras aangeplant. Deze mini mispelbomen groeien heel langzaam en dan nog vrijwel alleen in de hoogte en hebben daarom nauwelijks snoei nodig. Geef de mini mispel in pot bij heet weer wel regelmatig water. Knip bij de andere soorten op een vorstvrije dag in de winter oude, uitgedroogde takken en vorm verstorende twijgen helemaal weg.

Een Mispelboom kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Wilt u Mispel fruit uit uw eigen tuin kunnen plukken? Dan kunt u een Mispelboom kopen in onze webwinkel. De Mespilus germanica vindt u tussen onze andere Fruitbomen. Ook een volwassen Mispelboom komen we altijd zelf bij u thuis afleveren. Op ons bomencentrum behandelen we de boom met zorg, zodat hij tijdens het transport niet zal beschadigen. Haal deze bijzondere fruitsoort naar uw eigen tuin en koop een Mispelboom op Tuinplantenwinkel.nl. We geven ook aanplantinstructies voor het aanplanten van Bomen en Leibomen. Zo weet u zeker dat Mespilus germanica de best mogelijke start krijgt en zich thuis gaat voelen in uw tuin. 

 

Mispelbomen zijn zowel als vruchtboom en sierboom van waarde voor uw tuin

 

Inspiratie Mispelbomen:

In het najaar zijn de vruchten van mispelbomen pas rijp wanneer het een keer gevroren heeft

 

De vruchten van mispelbomen hebben een ruwe bast en hebben al direct een bruine kleur. Pas na een eerste nachtvorst ontwikkelen zich de suikers en zijn de vruchten klaar voor verwerking.

 

De bloei van mispelbomen valt in het voorjaar en bestaat uit enkelvoudige vrij grote witte bloemen

 

In het voorjaar verrast de mispelboom met vrij grote witte bloesems die verspreid aan de takken tevoorschijn komen. Wie goed kijkt ziet gelijkenis met de bloemen van rozen of een meidoorn; deze planten behoren tot een grote familie.

 

Mispelbomen zijn kleine bomen die geschikt zijn voor iedere tuin

 

Mispelbomen zijn goed te snoeien en zowel in een struikvorm als boomvorm te verkrijgen. De boom bereikt een bescheiden hoogte en daardoor is deze boomsoort toe te passen in vrijwel elke tuin. In het najaar verkleurt het blad geel tot bruin.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.