Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over mispel halfstam

Deze mispel of Mespilus germanica is een winterharde fruitboom die echter ook als sierboom geplaatst kan worden. De vruchten kunnen worden verwerkt tot bijvoorbeeld jam of likeur. Deze boom in halfstam formaat heeft een stam met een lengte van ongeveer 100 centimeter. Daarboven vertakt de boom en vormt deze een grillige halfopen kroon. Het blad is licht behaard evenals de jonge twijgen. In het najaar krijgt het blad een mooie gele herfstkleur. 

 

Mispels staan graag op een warme en zonnige plek in de tuin. Daar geeft de boom de meeste vruchten en is de herfstkleur op zijn mooist. De bodem is liefst goed doorlatend of iets vochtig. Voeg eventueel aanplantgrond toe aan de bodem in het plantgrond om de structuur te verbeteren.

 

In het voorjaar bloeit de boom met een witte bloesem. De bottels die zich daarna vormen hebben wat weg van rozenbottels en hebben een ruwe bruine schil. De gelijkenis met een rozenbottels is overigens niet vreemd want de roos en mispel zijn verwant aan elkaar.

Mispel halfstam snoeien en verzorgen

Mispel bomen zijn het hele jaar door te snoeien. Dit is echter niet noodzakelijk en dient alleen om de grootte of vorm te bepalen. De vruchten van een mispel groeien aan 2-jarig hout. Te vaak snoeien geeft weinig vruchten. Om de groei van de mispel af te remmen kunt u nieuwe scheuten in augustus voor een deel terugknippen. Op het deel dat u laat staan kunnen in het jaar daarop vruchten groeien.

 

Als u de boom stevig wenst terug te snoeien doet u dit het beste aan het einde van de winter of begin van het voorjaar. De boom zal in de maanden erna sterk teruggroeien. Een deel van die nieuwe scheuten kunt u in de daaropvolgende zomer direct weer inkorten. Het kan wel een paar jaar duren voordat u weer mispels van de boom plukt.

 

Mispels zijn over het algemeen gezonde bomen die weinig problemen kennen. 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.