Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over doorbloeiende klimroos

Rozen zijn niet altijd de lang en rijkbloeiende planten geweest die we nu kennen. De meeste wilde soorten bloeien niet langer dan 2 maanden. De ontwikkeling van tuinrozen heeft niet stil gestaan. De bloeitijd was in eerste instantie nog ondergeschikt aan de geur. Door ontelbare kruisingen zijn er ook steeds meer variëteiten aan het assortiment toegevoegd, die bloeien vanaf juni tot diep in het najaar. Deze rozen noemen we doorbloeiend. Het bekendst van al die doorbloeiende klimrozen is misschien wel de Rosa ‘New Dawn’. De New Dawn was een van de eerste goede doorbloeiende soorten.

Doorbloeiende klimroos toepassen en planten

Een klimroos staat het liefst op een zonnig plekje in de tuin maar ook als de plant maar een deel van de dag zon krijgt is dat prima. Omdat klimrozen niet zelfhechtend zijn kunt u ze het beste een handje helpen. Zet deze tuinplant daarom tegen een muur, pergola en bijvoorbeeld rozenboog en zorg ervoor dat u de twijgen kunt aanbinden met bindbuis zodat deze stevig blijft staan.

Zorg bij het planten van deze tuinplant altijd voor een rijke ondergrond. Dit doet u door wat potgrond te vermengen met de aarde in het plantgat. De roos zal dan extra goed en snel aangroeien. Ook na het planten is het belangrijk om de plant tijdig extra voeding te geven; de bloei vergt een flinke berg energie en kracht. U kunt de plant daarvoor bemesten met een organische meststof zoals Culterra of een speciale rozenmest. Culterra kunt u kopen bij Tuinplantenwinkel.nl.

Doorbloeiende klimroos kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

In ons assortiment vindt u een ruime keuze aan doorbloeiende soorten. Het aanbod kleuren is enorm. Alle klimrozen bij Tuinplantenwinkel worden geleverd in pot. Dit heeft als voordeel dat de roos het hele jaar door te planten is, behalve wanneer de aarde bevroren is door vorst. Planten in pot groeien bovendien snel en gemakkelijk aan.

Zowel op de kwekerij als in ons plantencentrum worden de rozen goed verzorgd zodat u altijd een gezonde plant thuisbezorgd krijgt. Wij geven daarnaast de garantie dat de plant goed aangroeit middels onze aangroeigarantie. Tips over het snoeien en onderhoud van deze klimmers vindt u in ons uitgebreide blog.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.