Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over phlomis

Phlomis heeft een zeer kenmerkende bloeiwijze. De bloemen staan in etages in kransen rondom de bloemstengel. Nadat de bloemen zijn uitgebloeid ontstaan er zaaddozen die ook een grote sierwaarde hebben. De stengel van de Phlomis is sterk genoeg om soms wel tot in de winter overeind te blijven staan. Bij een niet te strenge winter blijft het blad groen. De Nederlandse naam van deze plant is Brandkruid. Maak u geen zorgen dat het aanraken van het blad pijn doet (zoals bij de Brandnetel wel het geval is), dit is namelijk niet zo!

Phlomis snoeien en verzorgen

Als het blad van de Phlomis mooi de winter is doorgekomen, dan hoeft daar niks aan gesnoeid te worden. Alleen als het door een lange strenge vorsperiode of langdurige sneeuw lelijk is geworden, kan het in maart wel worden gesnoeid. Anders is enkel de dorre bloemstelen bij de grond wegknippen voldoende. Phlomis heeft verder weinig onderhoud nodig, het is een makkelijke tuinplant.

Phlomis planten

Phlomis is een hoge tuinplant. Afhankelijk van de soort wordt hij tussen de 75 en 120 cm hoog. Geef hem daarom een plek achterin de vaste planten border, of plant hem als solitair als kleine groep of als accent tussen een grotere groep lage beplanting. Zorg voor een goed waterdoorlatende grond. Maak, voordat u gaat planten, de grond eerst diep genoeg los. Zo kan eventueel teveel aan water makkelijk in de grond trekken.

Phlomis kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl worden twee varianten van de Phlomis aangeboden. Het grootste verschil zit hem in de bloemkleur. Phlomis tuberosa heeft een roze bloemkleur met donker gekleurde stengels. De Phlomis russeliana heeft gele bloemen met groene stengels en ook wat groter blad. 

 

Phlomis is een sterke vaste plant met een uitgesproken bloeiwijze

 

Inspiratie Phlomis:

Phlomis bloeit met gele, roze of mauveroze bloemen waarbij het blad bij sommige soorten wintergroen is

 

De phlomis russeliana kan worden gebruikt als bodemvullende vaste plant waaruit zich in het voorjaar talrijke bloemstelen ontwikkelen met zwavelgele bloemen. Het blad van de plant blijft uitgezonderd van de bladeren aan de bloemstelen tijdens de winter groen.

 

Niet alleen de bloemen van phlomis zijn fraai, ook de zaaddozen mogen er zijn

 

Misschien wel net zo fraai als bloemen zijn de zaaddozen die door de stevige vierkante stelen tot aan het einde van de winter rechtop blijven staan. Aan het einde van de winter kunt u de verdorde delen terugsnoeien.

 

De roze bloeiende phlomis wordt een stuk hoger dan de geelbloeiende russeliana en heeft daarnaast opvallende purper gekleurde bloemstelen

 

Een erg bijzondere vorm van phlomis is de tuberosa. Deze vaste plant geeft roze bloemen die in kransen rondom tot wel 150 centimeter hoge bloemstelen staan.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.