Informatie over boom accessoires

Bij het planten en verzorgen van bomen kunnen een aantal hulpmiddelen nuttig, of soms zelfs noodzakelijk zijn. De meest belangrijke boom accessoires kunnen bij Tuinplantenwinkel.nl worden aangeschaft. 

 

Boompaal- en band (met een setje spijkers)

Een boompaal met boomband en spijkers zijn een essentieel product bij het plaatsen van een nieuwe boom. Doordat de kluit van de boom direct na de aanplant nog niet groot genoeg is om de boom overeind te houden bij harde wind, wordt er aan de westkant van de boom een boompaal geplaatst. Deze boompaal biedt de eerste jaren houvast. Tuinplantenwinkel.nl biedt een aantal maten boompalen aan. Ze worden in sets aangeboden, maar de boompalen en de boombanden kunnen ook los besteld worden. 

 

Bindbuis

Bindbuis is een elastisch materiaal dat wordt gebruikt om planten op te binden aan bamboestokken. Ook voor het leiden van takken van leibomen is het een ideaal product. Eigenlijk bij alles waar een deel van een plant verbonden moet worden aan iets anders, komt bindbuis van pas. Bindbuis heeft als eigenschap dat het elastisch is. Deze elasticiteit zorgt ervoor dat de plantdelen nooit afgekneld kunnen worden. Het materiaal rekt mee met het dikker worden van de takken / twijgen van de plant. 

 

Boomwondmiddel

Boomwondmiddel wordt gebruikt na het snoeien van flinke takken van bomen. De wond die ontstaan is na het afzagen van een tak, wordt afgedekt met boomwondmiddel. Dit zorgt ervoor dat bacteriën en schimmels geen kans krijgen om de boom binnen te dringen. Het houdt de boom gezond en laat de snoeiwond sneller genezen. 

Ook maaiwonden aan de onderkant van de stam van een boom kunnen met boomwondmiddel behandeld worden. Maaiwonden ontstaan vaak door een herhaling van botsingen van de grasmaaier met de boomstam. Hierdoor geneest de wond niet en is er een grotere kans op diepere beschadiging van de boom. 

 

Jute op rol

Er zijn een aantal boomsoorten waarvan de stam niet tegen direct zonlicht kan. De beukenboom is hiervan het beste voorbeeld. Als door snoei van de beukenboom, of door het vormen van een leiboom de stam niet meer tegen het zonlicht beschermd is, moet de stam beschermd worden. Dit kan met jute op rol. Wikkel het jute van beneden naar boven rond de stam van de boom. Jute vergaat na verloop van de tijd. Zorg ervoor dat er tijdig een nieuwe laag jute wordt aangebracht. Zeker bij de Lei-beuken is het belangrijk om dit goed in de gaten te blijven houden.

 

Aanplantgrond

Ook aanplantgrond zou je als een boom accessoire kunnen zien. Het wordt gebruikt tijdens het aanplanten van de boom en wordt in het plantgat vermengd met de aarde in het plantgat. Aanplantgrond geeft de wortels van de boom een goede start, zodat er zich spoedig een gezond wortelgestel ontwikkelt.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.