Informatie over klimrozen

Er is niet één klimplant te vinden die zo rijkelijk bloeit in de zomer als de klimroos. In het voorjaar lopen deze klimplanten vroeg uit en zodra de knoppen verschijnen kan het feest losbarsten. Klimrozen zijn er in een kleinbloemige en grootbloemige uitvoering, van licht tot sterk geurend, in ontelbaar veel kleuren en van eenmalig zeer rijk bloeiend tot doorbloeiend van juni tot aan oktober en soms zelfs november toe (als het weer dit toelaat).

Op Tuinplantenwinkel.nl vindt u een ruime sortering klimrozen met verschillende eigenschappen. Neem gerust een kijkje in ons assortiment of klik meteen door naar onze doorbloeiende klimrozen, geurende klimrozen en rambler klimrozen (kleinbloemig).

Doorbloeiende klimrozen

Meest aangevraagd en het langst bloeiend zijn de zogenaamde doorbloeiende (remonterende) klimrozen. Deze rozen beginnen te bloeien in juni en zullen na hun eerste bloei opnieuw bloemknoppen vormen. Op die manier bloeit de roos meerdere keren per jaar. Een sterke doorbloeiende klimroos is de ‘New Dawn’, een wit-roze klimroos die te koop is in onze tuinplanten webshop. Maar er zijn ook rode, roze, gele, oranje en witte doorbloeiende varianten.

Een deel van de rozen geeft geurende bloemen. De meeste soorten zijn lichtgeurend en kunnen alleen van dichtbij worden waargenomen. Wanneer veel bloemen tegelijkertijd bloeien is de geur ook op afstand waarneembaar. De geur is enigszins afhankelijk van het weer en de fase waarin de bloem verkeert.

Rambler rozen vormen een speciale categorie van klimrozen. Deze rozen groeien het hardst en kunnen een hoogte van wel vier tot vijf meter bereiken. Tijdens de bloei toont de Rambler roos grote trossen kleine bloemen. Natuurlijk is de hoogte altijd bij te stellen door de roos goed te snoeien. Naast die grote rambler rozen zijn er ook soorten die het wat rustiger aan doen zoals de Rosa ‘Guirlande d’Amour’ of Rosa ‘Ghislaine de Féligonde’. Beide rambler rozen bloeien zelfs niet eenmalig maar zijn in staat om ook later in de zomer bloemen te vormen.

Klimrozen snoeien en verzorgen

Klimrozen zijn niet veel anders dan struikrozen alleen maken ze veel langere twijgen. Die lange ranken zijn niet zelfhechtend, waardoor een beetje hulp nodig is. U kunt de takken van deze klimplant daarom het beste aanbinden met bindbuis. Dit flexibele materiaal rekt op met de groei van de twijg en groeit dus mee. Dit bindbuis kunt u samen met de klimroos bestellen bij Tuinplantenwinkel.nl.

Klimrozen vragen om een iets andere snoei dan struikrozen. Informatie over het snoeien van rozen vindt u terug in ons blog. Hierin bespreken we uitgebreid wat de beste snoeimethode is.

Soms hebben rozen last van luizen in de jonge scheuten. De luizen leven van de plantsappen en zijn soms erg vervelend. De plant zelf heeft er echter vaak weinig last van; hooguit treft u wat vervormde bladeren aan of een vervormde groeischeut. Bij het ouder worden van de scheut verdwijnen de luizen vaak vanzelf en is behandeling niet nodig. Op die manier doodt u ook niet de nuttige insecten die leven van de luis zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen.

Heeft u last van bladval door overvloedige regenval in de zomer? Knip de roos dan wat terug en mest de plant wat bij. Zo bloeit hij weer gemakkelijk op. Het duurt meestal een week of drie à vier voordat de plant weer terug in bloei staat bij doorbloeiende soorten.

 

Klimrozen zijn verkrijgbaar in grootbloemige en kleinbloemige varianten

 

Inspiratie Klimrozen:

Klimrozen zorgen voor een romantische sfeer in een doorgang in de tuin

 

Klimrozen zijn ook geschikt om rond een pergola te laten groeien. Bindt deze vast met binddraad want rozen zijn geen zelf hechtende planten.

 

Klimrozen kunnen worden toegepast als afscheiding tussen gedeeltes van de tuin

 

Met klimrozen krijgt u erg veel kleur in de tuin.

 

In combinatie met vaste planten en bomen zorgen klimrozen voor een kleurrijke tuin

 

Klimrozen bloeien van alle klimplanten het langste. Doorbloeiende klimrozen bloeien vanaf juni tot in september.

 

Video's over Klimrozen:

 

 

 

Meer informatie in de filmpje over ons assortiment rozen. 

 

 

 

Bindbuis is erg gemakkelijk om af en toe de klimrozen wat te sturen. 

 

 

 

Gebruik aanplantgrond voor een goede start van een klimroos.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.