Informatie over hakonechloa macra

Hakonechloa macra (Japans berggras) heeft mooie frisgroene slanke bladeren die lijken op het blad van de bamboeplant. De plant is geen bamboe en woekert dus niet. Dit siergras komt uit Japan en staat mooi als rand langs of groep in de border, maar ook als solitair in een pot op het balkon of terras. De uiteindelijke hoogte van de Hakonechloa macra ligt tussen de 20 en 40 centimeter. 

 

De Hakonechloa macra aureola is een prachtige geel-groen gestreepte cultivar. Deze tuinplant heeft vaak een langzame start, maar vormt daarna flinke pollen, die bij wind een mooi golvend effect geven. De groene, afhangende bladeren van de Hakonechloa macra aureola verkleuren in de herfst naar roodbruin en blijven in een zachte winter nog lang mooi. De Hakonechloa macra all gold is Japans berggras met opvallend goudgele bladeren die ideaal als bodembedekker te gebruiken is op een plek in de schaduw of halfschaduw.

Hakonechloa macra planten

Tuinplantenwinkel.nl levert Hakonechloa macra in pot, waardoor deze het hele jaar door te planten is. We adviseren om 5 tot 7 planten te gebruiken per vierkante meter. De tuinplant staat bij voorkeur in een voedselrijke, vochtige bodem in de zon of halfschaduw. Spit voor het planten de border goed om, zodat er voldoende zuurstof bij de planten kan en de bodem goed waterdoorlatend is. Maak een plantgat dat iets groter is dan de pot en strooi hier wat aanplantgrond in voor een betere en snellere aangroei.

Dompel de plant met pot even onder water, zodat de haarwortels zich goed volzuigen. Haal daarna de pot er af en zet de plant in het gat. Vul aan met omliggende aarde en druk het geheel met uw handen stevig aan. Geef de Hakonechloa macra bij droog weer na het planten nog een keer water.

Hakonechloa macra snoeien en verzorgen

Na het planten heeft Hakonechloa macra de eerste jaren weinig onderhoud nodig. Verwijder in het voorjaar de uitgedroogde bladeren door deze terug te knippen en strooi eventueel wat organische mest. De plant zal vervolgens snel weer frisse, nieuwe scheuten ontwikkelen. Als Hakonechloa macra na enkele jaren veroudert en in het midden droge plekken krijgt is het tijd voor een verjongingskuur. Steek de tuinplant in het vroege voorjaar, als hij nog in de grond zit een paar keer middendoor, haal de jonge scheuten eruit en gooi het verouderde gedeelte weg. Plant deze scheuten opnieuw uit, zodat zoals hierboven beschreven is.

Hakonechloa macra kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Welke Hakonechloa macra geschikt is, hebben wij al voor u uitgezocht. De soorten Japans berggras uit onze webwinkel hebben al veel tuinen in Nederland en België een frisgroen uiterlijk gegeven. Wilt u de Hakonechloa macra als bodembedekker gebruiken dan is een kleine maat het beste. Wanneer u gelijk een grote plant wilt hebben staan of dit siergras in een plantenbak of pot aan wilt planten, raden wij aan om een grotere maat te bestellen. Het aantal planten per vierkante meter staat bij elke Hakonechloa macra benoemd. Dit helpt u om een inschatting te maken voor uw eigen tuin. Uw bestelling wordt door onze eigen chauffeur bij u thuis afgeleverd.

 

Voor Hakonechloa macra aureola of een ander Japans berggras bent u bij Tuinplantenwinkel.nl aan het juiste adres. Combineer dit berggras met andere Siergrassen uit ons assortiment.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.