Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over hakonechloa macra

Hakonechloa macra heeft mooie frisgroene slanke bladeren die lijken op het blad van de bamboeplant. De plant is geen bamboe en woekert dus niet. Dit siergras komt uit Japan en staat mooi als rand langs of groep in de border, maar ook als solitair in een pot op het balkon of terras. De uiteindelijke hoogte ligt tussen de 20 en 40 centimeter. De Hakonechloa macra heeft groen blad maar er is ook een prachtige geel-groen gestreepte cultivar genaamd ‘Aureola’. Deze tuinplant heeft vaak een langzame start, maar vormt daarna flinke pollen, die bij wind een mooi golvend effect geven. De groene, afhangende bladeren verkleuren in de herfst naar roodbruin en blijven in een zachte winter nog lang mooi. 

Hakonechloa macra planten

Tuinplantenwinkel.nl levert Hakonechloa macra in pot, waardoor deze het hele jaar door te planten is. We adviseren om 5 tot 7 planten te gebruiken per vierkante meter. De tuinplant staat bij voorkeur in een voedselrijke, vochtige bodem in de zon of halfschaduw. Spit voor het planten de border goed om, zodat er voldoende zuurstof bij de planten kan en de bodem goed waterdoorlatend is. Maak een plantgat dat iets groter is dan de pot en strooi hier eventueel wat aanplantgrond (Tuinplantenwinkel.nl heeft dit ook in het assortiment) in voor een betere en snellere aangroei. Dompel de plant met pot even onder water, zodat de haarwortels zich goed volzuigen, haal de pot er af en zet de plant in het gat. Vul aan met omliggende aarde en druk het geheel met uw handen stevig aan. Geef bij droog weer na het planten nog een keer water.

Hakonechloa macra snoeien en verzorgen

Na het planten heeft Hakonechloa macra de eerste jaren weinig onderhoud nodig. Verwijder in het voorjaar de uitgedroogde bladeren door deze terug te knippen en strooi eventueel wat organische mest. De plant zal vervolgens snel weer frisse, nieuwe scheuten ontwikkelen. Als Hakonechloa macra na enkele jaren veroudert en in het midden droge plekken krijgt is het tijd voor een verjongingskuur. Steek de tuinplant in het vroege voorjaar, als hij nog in de grond zit een paar keer middendoor, haal de jonge scheuten eruit en gooi het verouderde gedeelte weg. Plant deze scheuten opnieuw uit, zodat zoals hierboven beschreven is.

Hakonechloa macra

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.