Informatie over hibiscus bomen

Hibiscus is toch een struik, zou je denken? Dat klopt zeker, maar er worden ook boomvormen van de Hibiscus gekweekt. Allereerst de wel bekende kleine boompjes op stam. Dat zijn Hibiscus bomen op een stam van doorgaans zo'n 50 cm hoogte. Daarnaast is er nog een 'echte' boom-Hibiscus. Dat is de Hibiscus x 'Resi'.

 

Hibiscus bomen in de tuin

De Hibiscus op stam wordt meestal aangeplant in de kleinere border. Door een Hibiscus op stam aan te planten, wordt er op een simpele manier hoogte gecreëerd in de border. Onder de Hibiscus boom kunnen nog andere planten groeien. Zet Hibiscus bij voorkeur op een zonnige standplaats. Hoe meer zon, hoe meer bloemen ze in de zomermaanden zullen geven. De Hibiscus boompjes op stam worden in meerdere kleuren aangeboden op Tuinplantenwinkel.nl

 

De Hibiscus x 'Resi' heeft een stamhoogte van 180 cm, waardoor het een mooi alternatief kan zijn voor bijvoorbeeld een Bolcatalpa of Bolesdoorn. Daarnaast is deze Hibiscus boom er ook nog als beveerd model. Dit is een van onderuit vertakte boom, waardoor er op elke hoogte bloemen kunnen komen. Daarmee kan deze boom een alternatief zijn voor bijvoorbeeld de Cornus kousa.

 

Is Hibiscus op stam winterhard?

Niet alle Hibiscussoorten die er bestaan zijn winterhard, maar de soorten die op Tuinplantenwinkel.nl worden aangeboden zijn dit allemaal wel. Ze zijn zelfs goed winterhard, dus u hoeft zich in de winter tijdens strenge vorst geen zorgen te maken of de Hibiscus bomen het wel overleven. 

 

Hibiscus bomen snoeien

Hibiscus bomen laten zich goed snoeien. Vooral bij de kleine boompjes op stam is het in de eerste paar jaar opletten dat de kroon niet te snel groeit ten opzichte van de dikte van het stammetje. De verhouding tussen de grootte van de takken en de dikte van het stammetje moet enigszins kloppen. Groeien de takken te hard, dan kunnen deze na de bloei of in de wintermaanden gesnoeid worden. Ook alle andere Hibiscus bomen kunnen gesnoeid worden, mocht dit nodig zijn. Zelfs rigoureuze snoei is mogelijk. Houd er alleen wel rekening mee dat de bloei het eerste jaar na die flinke snoeibeurt wat achter kan blijven. 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.