Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over steeneik

Deze boom heet ook wel Quercus Ilex. Van oudsher groeit de Steeneik in landen rond de Middellandse zee en in het zuiden van Engeland. Daar kan deze boom wel 25 m worden. In koudere streken groeit de Steeneik meer als grote struik of kleine boom. Het is een groenblijvende boom. De stam is eerst glad en donkergrijs, later ontstaan er ondiepe groeven. Jonge takken zijn geel viltig. De oude takken buigen door en vormen zo een brede kroon. Het blad is leerachtig en scherpgetand, zoals bij hulst. Tijdens de bloei vormen zich bleek/goudgele katjes die mooi afsteken tegen het donkergroene blad. De bloei is wel afhankelijk van een mild klimaat.

Steeneik aanplanten

De Quercus Ilex kan goed tegen wind en heeft daarvoor geen beschutte standplaats nodig. De boom verdraagt zeewind. Plant de Steeneik solitair in kalrijke klei of zandgrond, liefst droge grond. Zet er een stel boompalen bij, voor de stevigheid. De Steeneik is toe te passen in grote tuinen, parken, boombakken, begraafplaatsen, daktuinen, kustgebieden en industriegebieden. Als solitaire boom een echte blikvanger. Zet deze boom (als leiboom) op een beschutte standplaats, omdat deze boom iets vorstgevoelig is.

Steeneik snoeien en verzorgen

De Steeneik laat zich goed snoeien en is daarom ook wel geschikt als haag- en leiboom. Tweemaal per jaar, in april en september kan er gesnoeid worden. Als een boom te groot wordt of als er dode takken zijn, kunnen de takken weggeknipt worden. Snoei  niet als het vriest. Tuinplantenwinkel verkoopt de Steeneik vooral als leiboom.  In het bijgeleverde tekstboekje staat het hoe en wat over het snoeien. Bij temperatuur onder min 15 graden raden we aan om de boom met vliesdoek te beschermen. Geef in het voorjaar en in de zomer wat organische mest, bijvoorbeeld koemestkorrels.

Steeneik

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.