Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over leibomen - basic-serie

Leibomen zijn vormgesnoeide vormen van bomen. Hiervoor worden de takken van de boom aangebonden in een rek en vervolgens jaarlijks gesnoeid. We hebben hier alle snoei- en verzorgingtips voor u samengevat. Op ons planten- en bomencentrum maken we deze leibomen al meer dan 25 jaar. Onze Basic-serie bestaat uit een selectie boomsoorten die veel gebruikt worden als leiboom. Ten opzichte van onze Classic-serie hebben de leibomen uit deze serie een kleinere stamomtrek. Het iets kleinere rek is afgestemd op de maat van deze bomen. Dit maakt dat u de leibomen uit de Basic-serie online tegen een fijne prijs kunt aanschaffen zonder daarbij aan kwaliteit in te boeten.
 

Op Tuinplantenwinkel.nl koopt u online bladverliezende en groenblijvende Basic-leibomen. Groenblijvende leibomen zorgen jaarrond voor groen en privacy. Bladverliezende leibomen veranderen met de seizoenen mee. Er zijn soorten zoals de Linde, de Haagbeuk en de Amberboom die in de zomer volledig dicht groeien. Een Sierappel bijvoorbeeld wordt aangeplant vanwege de sierwaarde in de vorm van bloesem en sierappels. Het scherm van een sierappel zal echter een minder gesloten aanbeeld geven. Bedenk vooraf goed welk doel de leiboom dient; de keuze wordt dan een stuk makkelijker. Een makkelijke online keuzehulp voor bladverliezende leibomen vindt u hier. Voor groenblijvende leibomen vindt u het overzicht hier.
 

Rekgrootte basic-leibomen tuinplantenwinkel.nl
 Dit is de afmeting van het frame dat u vindt in een leiboom uit de Basic-serie.

De grootte van het rek

De rek- of schermgrootte van de Basic-leibomen bedraagt 180 x 110 cm (bxh). Het rek bestaat uit een zestal etages waarop de hoofdtakken of gesteltakken zijn aangebonden. De leibomen worden geleverd met vaste stamhoogtes. Dit is de hoogte gemeten van de voet van de boom tot aan de onderste etage van het rek. Omdat deze hoogte vastligt is het belangrijk vooraf te bepalen welke hoogte u nodig heeft. Als u bijvoorbeeld een schutting of muur heeft staan met een hoogte van 180 cm volstaat een stamhoogte van 180 of 190 cm. De schutting en leibomen zullen dan een geheel vormen.
 

Let op: De leibomen uit de Basic-serie kunt u per stuk (individueel) of in pakketvorm kopen. Een pakket bestaat uit een x aantal leibomen plus de benodigde accessoires om de bomen in serie te kunnen schakelen. Aan de leibomen zelf hoeft u niets meer te veranderen. In onze webshop wordt de inhoud van dit pakket duidelijk toegelicht bij de betreffende artikelen.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.