Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over glansmispel

Glanzend rode bladeren maken deze plant tot een juweel voor iedere tuin. De Glansmispel is een sterke wintergroene struik, die in verschillende hoogtematen online te bestellen is in onze webwinkel. Deze tuinplant is zowel als haagplant en als solitair te gebruiken. De glansmispel plant is het mooiste wanneer deze met regelmaat wordt teruggesnoeid. Niet in de minste plaats vanwege het frisrood uitlopende blad, dat na iedere knipbeurt al snel volgt. Maar temeer omdat de glansmispel op die manier mooi vol groeit. Planten die weinig worden gesnoeid hebben de neiging open te vallen.

 

Kiezen voor deze plant

De Glansmispel oftewel de Photinia is in Nederland nog niet zo bekend en we begrijpen dat je misschien twijfelt of het wel iets is voor jou tuin. Vaak wordt de plant toegepast als solitair, maar als haagplant is deze Glansmispel plant ook zeer goed geschikt.

 

Het is een plant die niet van extreme droogte houdt, maar wil ook zeker geen natte voeten hebben. De Photinia staat graag in een zure bodem, kies er daarom voor om bij het aanplanten van een Photinia tuinturf te gebruiken. Een Glansmispel is zeker weer eens iets wat je niet overal in de tuin ziet staan en de toevoeging van zo’n plant in je tuin, is echt de moeite waard. Wil je er een echte haag van maken, dan is het aan te raden om hem minstens twee keer per jaar te snoeien. Op die manier stimuleert u de vorming van nieuwe scheuten en krijgt u een mooi glansmispel haag. De plant ziet er dan niet alleen mooi uit (mooie rode scheuten), maar wordt ook nog eens mooi vol van structuur en blad.

Een haag van deze plant zorgt in ieder geval voor een eigenzinnige haag met volop kleur tijdens de groeimaanden.

 

De glansmispel is een echte zonliefhebber en staat het liefst in de zon. Een enigszins beschutte standplaats is aan te raden in verband met gevoeligheid voor bevriezing bij zeer strenge vorst. Gelukkig haalt de temperatuur niet elke winter zo uit, maar om risico te vermijden op vorstschade aan het blad is het belangrijk hier rekening mee te houden. Mocht er vorstschade ontstaan dan kunt u deze direct na de winter wel prima weg snoeien. De glansmispel zal zich dan spoedig herstellen.

 

Glansmispel snoeien

Zoals gezegd krijgt de glansmispel de beste uitstraling wanneer u de plant regelmatig snoeit. De beste periode om te snoeien ligt tussen april en september. Het snoeien kan gewoon met een (elektrische) heggenschaar. Angst om de plant verkeerd te snoeien hoeft u niet te hebben want deze plant loopt op zowel de kale, als de met blad bezette delen goed uit. Ongeveer een maand na de snoei zal de plant weer volop uitlopen met de kenmerkende rode bladeren. Wanneer nieuwe bladeren opnieuw verkleuren naar groen kunt u wederom snoeien.

 

Photinia haag in de tuin planten

De glansmispel plant kan zowel als solitair en als haag worden toegepast. De benodigde hoeveelheid planten per strekkende meter bij een haag is afhankelijk van de plantgrootte bij aanschaf. Deze informatie vindt u terug bij het product. Naast losse planten heeft Tuinplantenwinkel.nl ook struiken in het assortiment die in een rek aangebonden zijn. Dit zijn een soort kant-en-klare haagelementen die u prima naast elkaar kunt planten. U kunt deze haagelementen ook in een pot plaatsen.

Indien u denkt dat de gewone variant te hoog wordt, kunt u in onze webshop ook kiezen voor de Photinia ‘Little Red Robin’. Deze zijn geschikt voor een kleine haag of als kleine solitaire planten in de border.

 

Glansmispel als haag dient u tijdig te snoeien om hem in vorm te houden

 

Inspiratie Glansmispel:

De glansmispel kan zowel als haag, solitaire struik of boom toegepast worden

 

De Glansmispel staat bekend om zijn glanzend, rood uitlopend blad. Na het snoeien verschijnen er ongeveer na een maand weer nieuwe rode bladeren.

 

Photinia is wintergroen en winterhard let wel op bij strenge vorst

 

Glansmispel is erg geschikt om in een haagvorm te snoeien. Maar kan ook toegepast worden als solitaire struik of boom. 

 

Hoeveel planten u nodig heeft voor het aantal meters voor uw haag vindt u bij de informatie van het product

 

Zoekt u een haag die u ook in de winter privacy geeft, kies dan voor de Photinia. De Glansmispel behoudt namelijk ook in de winter zijn blad.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.