Informatie over potgrond

Potgrond, dit is een term die nogal eens wordt gebruikt terwijl er eigenlijk een andere soort grond bedoeld wordt. Potgrond is een product dat ten eerste gebruikt wordt in bloempotten op het terras of voor binnen. Potgrond bestaat uit los, luchtig en veerkrachtig materiaal. Deze eigenschappen zijn belangrijk om de vochthuishouding in de pot op orde te houden. De meeste soorten grond zijn een stuk vaster en zwaarder, zoals bemeste tuinaarde. Hierdoor zou een teveel aan water in de bloempot niet snel genoeg naar beneden kunnen zakken en via het gat in de bodem de pot kunnen verlaten. Als dit te lang duurt, dan bestaat de kans dat de wortels in de pot gaan rotten. Verder zorg het luchtige materiaal ervoor dat de wortels makkelijk hun weg kunnen vinden, waardoor de plant zich goed kan ontwikkelen. Dit is zeker bij zomerbloeiers belangrijk, omdat deze planten in een korte periode moeten uitgroeien tot mooie, langbloeiende en gezonde planten. Goede potgrond draagt aan die snelle ontwikkeling een flink steentje bij.

 

Waarom zijn er verschillende soorten potgrond?

In de basis is universele potgrond prima met voldoende voedingsstoffen voor elke plant die u in een pot wilt aanplanten. Daarnaast heeft de universele potgrond ook een basisbemesting met voor 6 tot 9 weken, zodat u niet meteen hoef te starten met bijmesten. Naast de standaard potgrond, is er ook de universele potgrond met voeding, ook wel langwerkende potgrond genoemd. Daaraan zit een meststof toegevoegd die de planten 4 tot 6 maanden van voeding voorziet. Ideaal voor de zomerbloeiers en kuipplanten. Naast deze universele potgrond zijn er een aantal soorten potgrond die specifiek voor een bepaalde plantengroep zijn samengesteld of die specifieke eigenschappen hebben. Deze soorten vindt u in de categorie Speciale potgrond.

 

de beste en goedkoopste potgrond kopen online

 

Potgrond in de tuin gebruiken

Potgrond kan in de tuin toegepast worden, maar er zijn vaak betere opties. Hieronder volgt een kleine toelichting op verschillende producten.

 

Voor tuinplanten is een goede aarde luchtig en bevat voldoende organisch materiaal. Het is daarom altijd goed de aarde goed te bewerken en organisch materiaal toe te voegen. Dit kan in de vorm van aanplantgrondtuinturf, of siertuinbemesting.

 

Aanplantgrond is een samenstelling op basis van compost. Dit zorgt voor een compleet pakket aan voedingsstoffen voor veel tuinplanten. Tuinturf heeft een lagere pH waarde en zorgt voor zure grond in de bodem. Bij de aanplant van zuurminnende planten zoals rododendron en heideplanten raden we turf aan. Siertuinbemesting is een meer bemeste compost en ideaal te gebruiken als bodemverbeteraar voor de border, het gazon en in een moestuin. Uw groenteplanten zullen groeien als kool. Of gebruik potgrond voor uw tomaten & groente. Gaat u nog (groente)planten nog zaaien of stekken, kies dan voor deze potgrond, de zaai en stekgrond, die een speciale samenstelling heeft voor uw jonge stekjes en om uw zaden te laten ontkiemen. Zo zal het kweken van gewassen, groenten en kruiden makkelijker worden. een goede potgrond

 

Lastig om de juiste potgrond te kiezen? Ga dan voor universele potgrond dan zit u altijd goed. Universele potgrond kun je eigenlijk overal voor gebruiken. Maar wilt u toch tuinaarde kopen, aarzel niet om advies te vragen via [email protected] of natuurlijk op ons plantencentrum in Knegsel.

 

Boomschors

Naast alle soorten potgrond vindt u bij tuinplantenwinkel ook boomschors. Schors zorgt voor een natuurlijke afdeklaag in de tuin. De schors verteert traag en eenmaal verteert materiaal vormt weer een voedingsbron voor planten. Ook onkruid heeft minder kans om te groeien omdat de schors de blote aarde bedekt. Boomschors kan ook worden gebruikt voor natuurlijk ogende paden door uw tuin.

 

Potgrond kopen in de winkel en online op Tuinplantenwinkel.nl

Bij Tuinplantenwinkel koopt u vertrouwd uw zakken potgrond van de beste kwaliteit tegen een scherpe prijs. Een zak potgrond bevat in de meeste gevallen 40 liter potgrond. Uw zakken worden thuisbezorgd met onze eigen bezorgservice tegen lage verzendkosten. Binnen de aangegeven levertermijn ontvangt u de zakken thuis en kunt u aan de slag. U kunt natuurlijk ook langskomen op ons plantencentrum en u laten adviseren over de verschillen en het gebruik van de verschillende grondsoorten en bodemverbeteraars.

 

Veelgestelde vragen over potgrond:

Waar is de potgrond het goedkoopste?

Antwoord: U kunt de actuele prijs van potgrond vinden bij Tuinplantenwinkel.nl.

 

Kun je tuinaarde als potgrond gebruiken?

Antwoord: Tuinaarde is niet te gebruiken als potgrond. Dit is een ander product!

 

Waar koop ik goede potgrond?

Antwoord: Goede potgrond is te koop bij tuinplantenwinkel.nl in verschillende maatvoeringen en samenstellingen.

 

Wat is goedkoper potgrond of tuinaarde?

Antwoord: Tuinaarde is goedkoper dan potgrond.

 

Waar kleine zak potgrond kopen?

 Antwoord: Bij tuinplantenwinkel vindt u potgrond van 10, 20 en 40 liter.

 

Toepassingsmogelijkheden Potgrond:

Potgrond zijn er in verschillende soorten combineer het samen met hydrokorrel onderin de pot of bloembak

 

Potgrond is in verschillende soorten verkrijgbaar. Universele potgrond is eigenlijk altijd wel goed, maar voor sommige planten is het beter om een specifieke potgrond te kiezen. 

 

Voor palmbomen of olijfbomen gebruikt u mediterrane potgrond deze grond houd beter zijn vocht vast

 

Voor Palmbomen gebruikt u het best mediterrane potgrond, deze grond heeft een toevoeging van kokos en lava.

 

tuinaarde gebruikt u beter in de volle grond en potgrond voor in dichte bakken of potten

 

Bij het overpotten of aanplanten van planten is het belangrijk dat u verse nieuwe potgrond gebruikt. De verouderde potgrond is vaak droog en bevat niet meer genoeg voedingstoffen. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.