U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Potgrond | Tuinplantenwinkel.nl

Informatie over potgrond

Waarom gebruikt men potgrond?

 

Potgrond, dit is een term die nogal eens wordt gebruikt terwijl er eigenlijk een andere soort grond bedoeld wordt. Potgrond is een product dat ten eerste gebruikt wordt in bloempotten. Potgrond bestaat uit los, luchtig en veerkrachtig materiaal. Deze eigenschappen zijn belangrijk om de vochthuishouding in de pot op orde te houden. De meeste soorten grond zijn een stuk vaster en zwaarder. Hierdoor zou een teveel aan water in de bloempot niet snel genoeg naar beneden kunnen zakken en via het gat in de bodem de pot kunnen verlaten. Als dit te lang duurt, dan bestaat de kans dat de wortels in de pot gaan rotten. Verder zorg het luchtige materiaal ervoor dat de wortels makkelijk hun weg kunnen vinden, waardoor de plant zich goed kan ontwikkelen. Dit is zeker bij zomerbloeiers belangrijk, omdat deze planten in een korte periode moeten uitgroeien tot mooie, gezonde en langbloeiende exemplaren. Goede potgrond draagt aan die snelle ontwikkeling een flink steentje bij.

 

Waarom zijn er verschillende soorten potgrond?

In de basis is universele potgrond prima voor elke plant die u in een pot wilt aanplanten. Daarnaast heeft de universele potgrond een basisbemesting voor 6 tot 9 weken, zodat u niet meteen hoef te starten met bijmesten. Naast de standaard universele potgrond, is er ook de universele potgrond met voeding. Daaraan zit een meststof toegevoegd die de planten 4 tot 6 maanden van voeding voorziet. Ideaal voor de zomerbloeiers en kuipplanten. Naast deze universele potgrond zijn er een aantal soorten potgrond die specifiek voor een bepaalde plantengroep zijn samengesteld of die specifieke eigenschappen hebben. Deze soorten vindt u in de categorie Speciale potgrond.

 

 

de beste en goedkoopste potgrond kopen online

 

Toepassingsmogelijkheden Potgrond:

Potgrond zijn er in verschillende soorten combineer het samen met hydrokorrel onderin de pot of bloembak

 

Potgrond is in verschillende soorten verkrijgbaar. Universele potgrond is eigenlijk altijd wel goed, maar voor sommige planten is het beter om een specifieke potgrond te kiezen. 

 

Voor palmbomen of olijfbomen gebruikt u mediterrane potgrond deze grond houd beter zijn vocht vast

 

Voor Palmbomen gebruikt u het best mediterrane potgrond, deze grond heeft een toevoeging van kokos en lava.

 

tuinaarde gebruikt u beter in de volle grond en potgrond voor in dichte bakken of potten

 

Bij het overpotten of aanplanten van planten is het belangrijk dat u verse nieuwe potgrond gebruikt. De verouderde potgrond is vaak droog en bevat niet meer genoeg voedingstoffen. 

 

Potgrond in de tuin gebruiken

Potgrond kan in de tuin toegepast worden, maar er zijn vaak betere opties. Hieronder volgt een kleine toelichting op verschillende producten.

Voor tuinplanten is een goede aarde luchtig en bevat voldoende organisch materiaal. Het is daarom altijd goed de aarde goed te bewerken en organisch materiaal toe te voegen. Dit kan in de vorm van aanplantgrond, tuinturf,of siertuinbemesting.

Aanplantgrond is een samenstelling op basis van compost. Dit zorgt voor een compleet pakket aan voedingsstoffen voor veel tuinplanten. Tuinturf heeft een lagere pH waarde en zorgt voor een zure bodem. Bij de aanplant van zuurminnende planten zoals rododendron en heideplanten raden we turf aan. Siertuinbemesting is een meer bemeste compost en ideaal te gebruiken als bodemverbeteraar voor de border, het gazon en in een moestuin. Uw groenteplanten zullen groeien als kool.

 

Boomschors

Naast alle soorten potgrond vindt u bij tuinplantenwinkel ook boomschors. Schors zorgt voor een natuurlijke afdeklaag in de tuin. De schors verteert traag en eenmaal verteert materiaal vormt weer een voedingsbron voor planten. Ook onkruid heeft minder kans om te groeien omdat de schors de blote aarde bedekt..

Boomschors kan ook worden gebruikt voor natuurlijk ogende paden door uw tuin.

 

Potgrond kopen in de winkel en online op Tuinplantenwinkel.nl

Bij Tuinplantenwinkel koopt u vertrouwd uw zakken potgrond van de beste kwaliteit tegen een scherpe prijs. Uw zakken worden thuisbezorgd met onze eigen bezorgservice tegen lage verzendkosten. Binnen de aangegeven levertermijn ontvangt u de zakken thuis en kunt u aan de slag. U kunt natuurlijk ook langskomen op ons plantencentrum en u laten adviseren over de verschillen en het gebruik van de verschillende grondsoorten en bodemverbeteraars.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.