Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over lindebomen

De lindeboom komt in soorten voor in Europa, Noord-Amerika en Azië. De Linde kent vele ondersoorten. Een van de meest bekende en meest voorkomende lindebomen in Nederland en België is de Tilia europaea, ook wel de Hollandse linde genoemd. Wat alle Lindebomen hebben, is het hartvormige blad. De linde heeft een hoge ecologische waarde, omdat deze rijkelijk bloeit in de zomer met licht geurende bloemen. Hier komen veel insecten zoals bijen en hommels op af.

 

Soorten Linde

Lindebomen zijn er in vele ondersoorten maar in de Benelux komen er een aantal voor. Een van de bekendste is toch wel de Tilia europaea, de Hollandse linde. Daarnaast de Kleinbladige Linde of wel de Winterlinde (Tilia cordata). Ook heb je de Grootbladige Linde, Tilia platyphyllos, deze komt ook in het wild voor en worden nog een stuk hoger tot wel 40 meter hoog. Hoe hoog de linde boom groeit is afhankelijk van het soort. De Linde is een forse boom en behoort dan ook tot de grootste loofbomen.

 

Lindebomen wordt ook vaak gebruikt als Leiboom. De zogenoemde Leilinde, de takken van de Linde boom worden hierbij horizontaal gebogen en in een frame vastgemaakt. Hierdoor ontstaat een dicht bladerscherm, wat in de zomer verkoeling biedt. Bij Tuinplantenwinkel worden de leibomen geknoopt op een bamboerek in verschillende vormen. Neem ook eens een kijkje bij de Leilinde.

 

Lindebomen planten  

Lindebomen zie je veel als laanboom maar ook in parken. Ook in de grotere of landelijke tuin kan deze prima geplant worden. Ze kunnen op elk grondsoort geplant worden en kunnen daarnaast prima tegen droogte. Het liefst staan ze op een plek in de zon of half schaduw. Geef de Lindeboom wel de ruimte, het kan een grote boom worden.

 

Lindebomen snoeien en verzorgen

Wanneer de takken van de Linde te laag hangen, kun je deze tijdens de wintermaanden, wanneer het niet vriest, wegsnoeien, dit wordt opkronen genoemd. Eventuele takken die de verkeerde kant op groeien of kruisende takken kunnen ook in de winter weggesnoeid worden. De linde is wat gevoelig voor luis, dit is niet schadelijk voor de boom. 

 

Veelgestelde vragen over Lindebomen:

Hoe snel groeit een linde?

Antwoord: Afhankelijk van de standplaats en grondsoort zal een Linde 40 tot 60 cm per jaar groeien.

 

Hoe groot wordt lindeboom?

Antwoord: De uiteindelijke grootte van de Linde boom is soort afhankelijk. Kijk specifiek bij het product voor de volgroeide hoogte van het soort.

 

Hoe duur is een lindeboom?

Antwoord: Op tuinplantenwinkel.nl bieden wij verschillende soorten lindebomen aan. Bekijk het product voor de actuele prijs.

 

lindeboom wordt ook erg veel gebruikt voor lei, leilinde boom

 

Inspiratie Lindebomen:

luis in de lindeboom is niet schadelijk na de winter is dit verdwenen

 

Zorg er voor dat u genoeg ruimte heeft voor een Lindeboom, hij kan namelijk uitgroeien tot en grote boom.

 

rijke bloei in de zomer waar bijen op af komen

 

Als de vruchten van een Lindeboom van de boom vallen, draaien ze als helikoptertjes naar beneden. 

 

lindebomen snoeien in de wintermaanden is het beste

 

Het snoeien van de Lindeboom kunt u het beste doen in de winter, als het niet vriest.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.