Menu
Geen producten gevonden

Informatie over lindebomen

De lindeboomkomt in soorten voor in Europa, Noord-Amerika en Azië. De linde kent vele ondersoorten. Een van de meest bekende en meest voorkomende lindebomen in Nederland en België is de Tilia europaea. Wat alle Lindebomen hebben, is het hartvormige blad. De linde heeft een hoge ecologische waarde, omdat deze rijkelijk bloeit in de zomer. Hier komen veel insecten zoals bijen en hommels op af.

Lindebomen planten  

Lindebomen zie je veel als laanboom maar ook in parken. Ook in de grotere of landelijke tuin kan deze prima geplant worden. Ze kunnen op elk grondsoort geplant worden en kunnen daarnaast prima tegen droogte. Het liefst staan ze op een plek in de zon of half schaduw. Geef de Lindeboom wel de ruimte, het kan een grote boom worden.

Lindebomen snoeien en verzorgen

Wanneer de takken van de Linde te laag hangen, kun je deze tijdens de wintermaanden, wanneer het niet vriest, wegsnoeien, dit wordt opkronen genoemd. Eventuele kruisende of storende takken kunnen ook in de winter weggesnoeid worden. De linde is wat gevoelig voor luis, dit is niet schadelijk voor de boom. 

Lindebomen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.