Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over witte bes

Vanwege de kleur is de witte bes een minder bekende verschijning dan haar rode evenknie. Simpelweg omdat we de kleur minder waarderen wordt deze witte aalbes minder gekweekt en dus ook minder verkocht. En dat is jammer, want de witte soorten zijn wat zoeter dan de rode en dus eigenlijk lekkerder.

De struik komt oorspronkelijk voor in West-Europese loofbossen. Deze planten leveren veel vruchten die direct te eten zijn. Ook worden deze bessen veel gebruikt voor sap en jam. De struiken worden ongeveer 1 tot anderhalve meter hoog en zijn goed te snoeien of te leiden.

Witte bes of witte aalbes kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op onze webwinkel bieden we deze witte (aal)bes aan in de vorm van de Ribes ‘Werdavia’.  Deze soort geeft smaakvolle vruchten met een bleekgele kleur. We bieden deze aan als struikvorm en op stam in twee verschillende stamhoogtes. De tuinplant wordt altijd geleverd in pot en is dus het hele jaar door te planten. Nadat u de bestelling heeft geplaatst worden de planten binnen de aangegeven levertijd thuisbezorgd door onze eigen gespecialiseerde bezorgdienst.

Witte (aal)bes planten en snoeien

De Witte (aal)bes staat het liefste op licht vochtige en zure voedzame grond. De plant staat graag zonnig zodat de vruchten goed rijpen. Snoeien doet u het beste net na de winter; knip oudere takken eens in de 4 jaar weg en snoei verder de plant om deze open en in model te houden. Op die manier kan zonlicht elke tak van de struik bereiken.

De plant behoeft geen bemesting in de vorm van mestkorrels. In plaats daarvan brengt u een laag tuinturf aan rondom de voet van de plant zodat de bodem zuur en voedselrijk blijft. Dit kan ieder jaar of elke twee jaar.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.