Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over top 10 - standplaats schaduw

Veel mensen beschouwen een border in de schaduw het lastigste om te beplanten. Toch zijn er genoeg planten die juist de schaduw prefereren boven zon. In de schaduw zijn bladvormen en bladkleuren vaak belangrijker dan de bloei. Schaduwplanten met een uitbundige en opvallende bloei zijn schaars. Om toch het hele jaar door een aantrekkelijk beeld te vormen worden bladkleuren en texturen extra belangrijk. 

Met texturen bedoelen we diverse bladvormen. Zet bijvoorbeeld planten met grote bladeren naast een siergras. Het contrast tussen de bladvormen levert een interessant plaatje op, waardoor er altijd iets te zien is.

 

Hetzelfde kan worden gedaan met kleuren. Lichte bladkleuren zorgen in de schaduw (donker) voor lichte accenten. Dit kan met zowel bont-gekleurd blad als geel/groen gekleurd blad. Planten zoals Carex, Choisya en Heuchera bieden een scala aan mogelijkheden.

Bloei in de schaduw

Bloeiende planten voor de schaduw zijn Anemone, Aster divaricatus, Bergenia, Brunnera, Dicentra, Geranium macrorrhizum, Kirengeshoma, Liriope, Persicaria en Tiarella.

Veel schaduwplanten bloeien in het voorjaar of de late zomer en het najaar. Vaak zijn bloemen in de zomer wat schaarser.

Textuurplanten voor de schaduw

Planten met bijzondere bladeren en bladkleuren voor de schaduw zijn Brunnera, Epimedium, Heuchera en Hosta. Daarnaast zijn er ook siergrassen met sierlijk en soms bont blad zoals Carex, Hakonechloa en Luzula. Tenslotte mogen varens ook echt niet vergeten worden zoals Dryopteris en Polystichum soorten.

Top 10 - Standplaats schaduw

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.