Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over bamboehaag

Bamboe is wellicht niet de eerste plant waar u aan denkt bij het planten van een haag. Toch is de bamboe geschikt als afscheiding. Het geeft een wat minder strak beeld en heeft een oosters tintje. U krijgt een losse haag welke wintergroen is en speelser dan een standaard haag van beuk of conifeer.

Bamboehaag planten

Let erop dat de bamboehaag niet mega dicht vertakt is, als u de tuin echt potdicht wil hebben kunt u het beste ook een hekwerk of schutting plaatsen. Zorg dat de bamboe de ruimte heeft en zorg voor een lichtvochthoudende bodem. Gebruik bij het planten altijd aanplantgrond voor een goede start.

Bamboehaag verzorgen

Het beste gebruikt u voor een bamboehaag de Fargesia soorten deze woekeren niet, nadeel is wel dat deze minder hard groeien en vaak wat lager blijven. Als u toch voor de Phyllostachys kiest, zorg er dan voor dat u wortelbegrenzer gebruikt bij het planten. Zo houdt u de planten in toom en binnen de perken. Bamboe hoeft niet gesnoeid te worden, u kunt de plant verjongen of echt in model knippen. Rond mei kunt u de planten verjongen door (een deel van de) oude stengels weg te knippen. Het in model snoeien als haag doet u het beste in augustus.

Bamboehaag

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.