Informatie over bamboehaag

Bamboe is wellicht niet de eerste plant waar u aan denkt bij het planten van een haag. Toch is de bamboe geschikt als afscheiding. Het geeft een wat minder strak beeld en heeft een oosters tintje. U krijgt een losse haag welke wintergroen is en speelser dan een standaard haag van beuk of conifeer. Wilt u een bamboehaag kopen online? Dat kan op tuinplantenwinkel.nl, verschillende bamboesoorten zijn in verschillende hoogtes te verkrijgen. De planten worden geleverd in pot, dit betekend dat de aanplant van uw bamboehaag het gehele jaar mogelijk is.

 

Woekerende bamboe of niet woekerende bamboe

Bent u opzoek naar een wintergroene haag, maar bent u een coniferenhaag zat? Misschien is een bamboehaag dan wel iets voor u. Bamboe is een groenblijvende plant, maar kent ook woekerende soorten.

 

Welke bamboesoort kan ik het beste gebruiken voor mijn haag? Het beste gebruikt u voor een bamboehaag de Fargesia soorten deze woekeren niet, nadeel is wel dat deze minder hard groeien en vaak wat lager blijven. Als u toch voor de Phyllostachys kiest, zorg er dan voor dat u wortelbegrenzer gebruikt bij het planten van de woekerende bamboes. Zo houdt u de haag in toom en binnen de perken, zo is de woekerende bamboehaag ook niet bedreigend voor andere planten. Let dus op de verschillende soorten bamboe. De Hemelse bamboe is niet geschikt als bamboehaag.

 

Bamboehaag planten

Deze mooie haagplant kan zowel zon als schaduw goed verdragen, ook de halfschaduw is een standplaats die erg geschikt is. Een brede haag van hoge bamboe planten, zorg dus voor voldoende ruimte. Let erop dat de bamboehaag niet mega dicht vertakt is, als u de tuin echt potdicht wil hebben kunt u het beste ook een hekwerk of schutting plaatsen. Zorg dat de plantruimte voor de bamboe ongeveer een meter breed is en een lichtvochthoudende bodem heeft. Gebruik bij het aanplanten van de bamboeplanten altijd aanplantgrond voor een goede start. Geef in warme droge periodes voldoende water om uitdrogen te voorkomen. Dit zeker bij jonge planten, zodat de bamboe goed aangroeit.

 

Bamboehaag verzorgen

Bamboe hoeft niet gesnoeid te worden, u kunt de plant verjongen of echt in model knippen. Rond mei kunt u de planten verjongen zo houdt u gezonde planten. Dit doet u door (een deel van de) oude stengels weg te knippen, dit stimuleert ook de aanmaak van nieuwe scheuten. U kunt de bamboehaag laten groeien tot de gewenste hoogte. Door de haag af en toe te snoeien zal u een vollere haag creëren. Het in model snoeien als haag doet u het beste in augustus. Een Bamboehaag is winterhard, staat de haag in de zon en wat meer in de wind, dan kan hij wat meer bladeren laten vallen.

 

De Fargesia (murieliae) maakt géén ondergrondse uitlopers daar kunt u er zeker van zijn. Nieuwe wortels die boven de grond uit komen schieten altijd naast de plant dichtbij de kluit uit. U hoeft dus niet bang te zijn dat de buren daar last van zullen hebben. Bij de Phyllostachys soorten bamboe raden we aan om wortelbegrenzer te gebruiken.

 

Veelgestelde vragen over Bamboehaag:

Welke bamboe is geschikt als haag?

Antwoord: De Fargesia soorten zijn het meest geschikt, dit omdat deze bamboe soort het minste woekert.

 

Hoe hoog mag een Bamboehaag zijn?

Antwoord: U kunt dit zelf bepalen door de bamboehaag te snoeien op de door u gewenste hoogte.

 

Welke maand bamboe planten?

Antwoord: Doordat de Bamboeplanten geleverd worden in pot, kunt u ze het hele jaar door planten. Let op dat u met warm weer tijdig water geeft.

 

Heeft bamboe veel ruimte nodig?

Antwoord: De Fargesia soorten groeien als een pol, blijven dus compacter en hebben niet erg veel ruimte nodig. Zorg wel dat de plant niet beknelt komt te staan op een te smalle plaats.

 

Bamboe groeit los en wat weelderig

 

Inspiratie Bamboehaag:

Strak geschoren bamboehaag

 

Bamboe verdraagt snoei goed en is dus ook als haag te knippen. 

Bamboe heeft vaak gele stengels

 

De wat lossere structuur van de stengels en het blad zorgt voor een wat weelderige haag. 

 

Bamboe haag tegen oude muur

 

Een oude muur of hekwerk geeft vaak wat extra steun aan de losse bamboe haag. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.