Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over photinia fraseri red robin

Photinia fraseri Red Robin is een winterharde, groenblijvende boom met in de lente glanzend, rood blad dat in de zomer verkleurt naar diepgroen. De bladeren van deze boom weerkaatsen het zonlicht; Photinia betekent in het Grieks lichtgevend en de Nederlandse naam is heel toepasselijk Glansmispel. De bladeren beschermen zich zo tegen te felle zonnestralen in hun oorspronkelijke omgeving: de bergen van Azië. In mei-juni krijgt de Photinia fraseri Red Robin kleine, witte schermbloemen. Deze worden veelvuldig bezocht door vlinders, bijen en hommels. Uit de bloemen kunnen later blauwe of zwarte bessen groeien.

Photinia fraseri Red Robin planten

Photinia fraseri Red Robin staat het liefst in de zon of halfschaduw enigszins beschut tegen gure wind in de winter. De grond waar de Photinia fraseri Red Robin in staat, is bij voorkeur zurige en goed waterdoorlatend. Verder stelt de boom weinig eisen aan de grondsoort. Strooi tuinturf in het plantgat en vermeng dit met de aanwezige aarde, zodat er een zurig bodemmilieu ontstaat. Daarnaast is het aan te raden om een boompaal langs de boom te zetten. Omdat de boom in de winter zijn bladeren houdt, vangt hij extra veel wind. De boompaal houdt de Photinia de eerste jaren mooi rechtovereind. 

Photinia fraseri Red Robin snoeien en verzorgen

Photinia fraseri 'Red Robin' is een tamelijk snelle groeier, maar kan door snoeien in het vroege voorjaar gemakkelijk op de gewenste hoogte gehouden worden. Bovendien ontwikkelen zich na de snoei snel nieuwe, frisse scheuten, die in de lente weer zorgen voor een overvloed aan glanzende bladeren, die dan een grote sierwaarde voor de tuin hebben. Als er voldoende ruimte is om de kroon groter te laten groeien, dan kan dit prima. Let er vooral in de eerste jaren na aanplant wel op, dat de verhouding van de dikte van de stam tot de grootte van de kroon blijft kloppen, anders bestaat de kans dat de stam te zwaar wordt belast. 

 

photinia fraseri red robin staat graag in de zon en op een beschutte plaats

 

Inspiratie Phonitia fraseri Red Robin:

Photinia red robin staat graag in een zure bodem en goeddoorlaatbare grond

 

Photinia fraseri 'Red Robin' in vele vormen verkrijgbaar. Een bolboom op stam, als leiboom, dakboom of zoals u hier ziet in haagvorm. 

 

Photinia red robin of wel glansmispel is wintergroen en heeft aan de toppen rode bladeren

 

Met Photinia fraseri 'Red Robin' heeft u de gehele winter kleur in de tuin. De Glansmispel verliest namelijk zijn blad niet!

 

Photinia fraseri red robin snoeien doe je het beste in het vroege voorjaar

 

Het geven van voeding aan de Photinia fraseri 'Red Robin' is erg belangrijk. Strooi op een bewolkte dag een kleine hoeveelheid mestkorrels op de aarde, ronde de voet van de plant. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.