» Red Robin dakboom

Red Robin dakboom

Product informatie

Nederlandse naam: Dak glansmispel
Bloeitijd: Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen - rood
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Geleverde stam hoogte: 230/240 cm
Afmetingen rek (b x h): 145 cm x 145 cm

Photinia fraseri 'Red Robin' of Glansmispel - Informatie:
Photinia fraseri 'Red Robin' is een wintergroene tuinplant met mooi, rood uitlopend blad. Photinia is Grieks voor helder of lichtgevend; de nieuwe bladeren kunnen het licht sterk weerkaatsen; dit geeft vooral in de lente met felle zon een letterlijk schitterend effect. De Glansmispel kan als solitair worden gebruikt maar ook voor laanbeplanting. De Photinia fraseri 'Red Robin' heeft diepgroen, glanzend blad; de nieuwe scheuten zijn echter rood van kleur. Dit geeft de tuinplant ook zijn herkenbare uiterlijk. In mei/juni verschijnen kleine, witte bloemen, die later in het seizoen uitgroeien tot blauwe of zwarte bessen.

 

Standplaats:

De Photinia fraseri 'Red Robin' staat het liefst op een plek in de zon of halfschaduw. De tuinplant heeft verder een voorkeur voor humusrijke en iets zure grond. Daarom raden we aan om bij het planten tuinturf te gebruiken. 

 

Snoei en onderhoud:

Het beste snoeit u de Glansmispel in juni / juli; dit kunt u met een snoeischaar doen waarbij u wat scheuten terugknipt. Misschien nog wel gemakkelijker is het scheren van de plant of haag met een heggenschaar. En hoe vaker u snoeit, des te vaker de tuinplant uitschiet met nieuwe, vuurrode bladeren! Let wel op dat u niet te laat in het jaar nog snoeit en ook in de winter zelf kunt u beter niet snoeien.

Tijdens de wintermaanden kan de Photinia een deel van het oude blad afstoten om ruimte te maken voor de nieuwe lichting. Geen zorgen dus er komt snel nieuw blad voor terug. 

 

Een keuzehulp voor het kopen van dakbomen op Tuinplantenwinkel.nl vindt u hier!


Voor snoei- en onderhoudstips voor de Red Robin dakboom klik hier!De Red Robin dakboom | Dak glansmispel koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.